zoeken

Zoeken, zoeken, zoeken.

Ik kan al wekenlang mijn draai niet vinden. Heb geen motivatie om te bloggen, eigenlijk überhaupt geen zin om achter de computer te zitten. Niks negatiefs hoor, want het gaat heel goed met ons. Komt het door de kou, die sowieso maakt dat je een beetje verkrampt? Doordat we in onze directe omgeving ineens weer geconfronteerd worden met ziekte, waardoor je met de neus op de feiten wordt gedrukt? Feit is dat ik me onrustig voel en aan het zoeken ben naar waar dat gevoel vandaan komt. Of vooral, naar hoe ik er vanaf kom.

 

zoekenNa al jaren geroepen te hebben dat ik ooit een keer wil mozaieken, heb ik dat de laatste weken gedaan. Met een leuk, maar beslist niet perfect resultaat én de ontdekking dat ik mozaieken heel erg leuk vind. Dus staan er inmiddels 2 hele grote bloempotten klaar en zijn er tegels besteld voor een volgend project en een andere werkwijze. De tegels kunnen we morgenavond gaan halen, het ontwerp staat opgetekend op de potten, dus het blijft nog even spannend.

 

 

 

 

 

zoekenAart is de laatste tijd bezig geweest met het maken van schemerlampen uit dennenstammen. Hij vindt het heerlijk om te doen en bedenkt het ene na het andere leuke ontwerp. Wat dat betreft is ook hij voorlopig van de straat. Wat niet betekent dat hij mijn onrust niet herkent, want eigenlijk zoekt hij gewoon met me mee. Hoe willen we ons leven gaan invullen? We hebben naar Raku stoken gekeken, andere manieren om bloempotten te decoreren, kortom te veel om op te noemen, maar we hebben het nog niet gevonden.

 

 

 

 

Dan is er gisteravond ineens het besef van wat er gaande is. We hebben jarenlang gezocht naar een manier om iets bij te kunnen verdienen. Dit met het belangrijkste criterium dat we het aan moeten kunnen en het vooral ook leuk moeten vinden. Dit hebben we met onze plannen nu in kaart gebracht en qua uitvoering zijn we op een paar details na klaar. Dus nu zitten we in de luxe positie waarbij het ‘Wat moeten we doen?’ kan worden vervangen door ‘Wat willen we doen?’. Dit is een compleet nieuwe insteek, waar we blijkbaar nog geen raad mee weten. Tot Aart gisteravond ineens zegt dat we misschien gewoon eens een knopje in ons hoofd om moeten zetten. Het knopje dat nog altijd in de ‘werkstand’ staat, moet misschien worden omgezet naar de ‘genietstand’. Gaat het ons lukken? Geen idee, maar we houden jullie op de hoogte. Het weer gaat gelukkig meewerken, want binnen een week is het voorjaar daar en kan het echte genieten weer beginnen. Dat zal zeker helpen, nu nog kijken of we de werkdrift uit ons hoofd krijgen.