Workshops beeldhouwen in marmer.

De afgelopen jaren hebben we vaker de vraag gehad of we ook workshops beeldhouwen gaven. Maar nee, daar hadden we geen zin in. Deels uit onzekerheid, omdat we ons zelf nog beginners voelden, deels omdat we gewoon lekker ongestoord wilden werken en wat als zich iemand meldt die wij helemaal niet leuk vinden? Tot je beseft dat je jezelf na ruim 5 jaar iedere dag beeldhouwen toch moeilijk nog steeds beginner kunt blijven noemen. Dus toen vrienden de vraag nog een keer stelden, besloten we om het toch eens te proberen.

 

Workshops beeldhouwen geven is zó leuk!

 

En tot onze eigen grote verrassing vinden we het geweldig om workshops beeldhouwen te geven, want wat is het inspirerend. Je ziet beelden ontstaan waar je zelf nooit op zou komen. Maar er is ook veel herkenbaarheid en je ziet emoties die je van jezelf al bijna weer vergeten was. De angst voor de machines en de twijfel of je wel iets leuks kunt bedenken en uitwerken, in de eerste lessen. Het bijna geen stap durven zetten zonder bevestiging dat het de juiste is. De angst om onherstelbare fouten te maken. Daarna de ontspanning als je merkt dat die slijptol echt niet zo gevaarlijk is als hij eruit ziet. Het besef dat een foutje bijna altijd heel gemakkelijk hersteld kan worden. Dan verdwijnt de angst en onzekerheid en genieten wij van de ingespannen en trotse gezichten van iedereen die aan het werk is. Eigenlijk is dát het allerleukst.

 

 

 

Meld jij je ook aan voor een workshop beeldhouwen?

 

Dus ja, wij blijven met heel veel plezier workshops geven. En iemand die we niet leuk vinden? Die zijn we nog niet tegengekomen en, mocht dat wel gebeuren, dan lossen we dat ook wel weer op. We geven workshops aan 1 tot 5 personen en werken maximaal 4 uur per dag. De prijs is € 25,- p.p. per dag, inclusief alle materialen. Wil je ons volgen? Like dan onze FB-pagina https://www.facebook.com/ankeyaartgenieteninhetbinnenlandvanspanje/ en onze beelden kun je zien op de FB-pagina https://www.facebook.com/Anke-y-Aart-sculpturen-1094732390656868/

 

4 reacties op “Workshops beeldhouwen in marmer.

  1. Het was echt heel erg leuk en in het begin was ik inderdaad angstig voor de machine!!
    Met jullie goede en vooral geduldige begeleiding voelde ik mij steeds zekerder tijdens het beeldhouwen.
    Een intensieve maar bevredigende bezigheid!!

    1. Dank je wel voor deze referentie, Tsui Jing. Het was inderdaad superleuk en heel gezellig.

  2. Leuk Anke en Aart dat jullie toch zijn begonnen aan de Workshop leer je gelijk andere mensen kennen die daar ook plezier aan mogen beleven. In jullie paradijs..

    1. We moeten nog beginnen hoor, Hans. Over een paar dagen is de beeldentuin echt helemaal klaar en gaan we op pad voor de promotie, ook voor de workshops.

Reacties zijn gesloten.