Wordt Baríz ons nieuwe gezinslid?

Baríz is een Galgo/Labradormix, een reu van 1,5 jaar oud. Hij zit in de opvang van Los Caballos Luna (Paard in Nood) in Sevilla. Uit alles wat we lezen en horen blijkt dat Baríz de allerliefste hond van de wereld is. Gaat hij ons leuk vinden? En wij hem? Komend weekend zullen we het ervaren. Dan rijden wij naar Almadén de la Plata om hem te ontmoeten, en als alles goed gaat komt hij zondag met ons mee naar huis.

 

Natuurlijk is het gekkenwerk om ruim 5 uur te rijden om een hond te halen, maar ach …… We zijn al jaren niet meer weg geweest, want je gaat niet zomaar weg als je dieren hebt. Ik heb de provincie Sevilla nog nooit gezien (Aart wel) en het lijkt ons geweldig om het werk, de paarden en het terrein van Los Caballos Luna eens in het echt te kunnen bekijken. Nu kunnen we zeggen dat we het nuttige met het aangename gaan verenigen, maar stiekem zijn we gewoon zwaar verliefd geworden op dit mannetje.

 

 

 

Zo´n mooie kerel, zo´n lief hoofd, kijk naar die ogen! Baríz is lief voor alles en iedereen. Hij houdt van mensen, honden, katten, paarden en ezels. Hij is heel gevoelig en zacht en dat maakt dat wij als een blok voor hem zijn gevallen. Want hoe geweldig zou het zijn als hij ook voor ons valt?! Dan hebben wij een hond waar niemand bang voor zal zijn. Een situatie waarbij gasten ook een hond mee kunnen nemen, als die ook lief en sociaal met andere honden is. Graag zelfs! Een hond die het terrein af kan om te spelen met de honden die de boeren in de vallei bij zich hebben bij hun werk. Een hond die mee kan tijdens onze wandelingen in de bergen. Hoe geweldig zou dit niet zijn?!

 

 

 

 

 

 

Een ander heel belangrijk ding is dat hij van Los Caballos Luna is. We weten namelijk  dondersgoed dat vele opvangorganisaties – ook in Spanje – op zijn minst discutabel te noemen zijn. Dat er vaak ´achterkamertjes´ zijn waar honden gefokt worden, omdat pups zo lekker makkelijk te slijten zijn. Waar geen goede voorlichting gegeven wordt en die zeker niet thuis zijn bij problemen. Niet bij Los Caballos Luna. Wij gaan een contract tekenen waarin onder andere staat dat wij Baríz nooit mogen verkopen, omdat hij hun eigendom blijft. Ook zullen ze bij eventuele problemen altijd helpen. En mocht het – om welke reden dan ook – fout gaan, hij weer terug moet naar Los Caballos Luna. Zulke afspraken bieden vertrouwen en op zijn minst de zekerheid dat je er nooit alleen voor staat.

 

Dus alles bij elkaar is het heel simpel; Baríz is de reis meer dan waard.

9 reacties op “Wordt Baríz ons nieuwe gezinslid?

 1. Oohhh…ik duim mee voor jullie en voor deze lieverd die bij jullie in een gouden mandje komt!Heel veel liefs

 2. Wat mooi om deze lieverd een mooi warm nieuw thuis te geven. Een lieverd voor 2 lieverds…

 3. Wat een mooi vooruitzicht…… Baríz is natuurlijk de reis waard….. Wie weet heeft Baríz wel een vriendje of vriendinnetje daar….
  Ik jullie huis, in jullie dierenhart, in jullie tuin, is altijd ruimte voor een dier, die je weer volop kan vertroetelen of verwennen….
  Ik ben alvast blij voor jullie…… kan mij niet voorstellen dat er geen klik zal zijn….. Misschien is hij eventjes bang voor mannen,
  dat zie je wel eens…… maar dat is dan ook binnen week wel weg…… Succes lieverds……

  Kijk nu al uit naar de blog van de reis en de kennismaking met Baríz……..

 4. Zou fijn zijn, zo’n lieve buurhond!!
  Goede reis en geniet van al het mooi, plus een knuffel voor Laura en Luna en misschien, als jullie de kans krijgen om haar te zien, een knuffel voor Umi.

 5. Ik hoop en weet eigenlijk wrl zeker dat die klik er zal zijn want jullie zijn geweldige baasjes voor Bariz. Hoop hem gauw in het echt te zien xxx

Reacties zijn gesloten.