Anke y Aart

Wie zijn Anke y Aart?

Anke y Aart
Anke y Aart

Wij zijn Anke en Aart de Groot. Aart en ik hebben elkaar hier in Spanje leren kennen. In november 2011 zijn we voor elkaar gevallen en in mei 2015 zijn we getrouwd. Aart woont al 20 jaar in Spanje en heeft vooral de plaatsen La Marina, Rojales en Benijofar onveilig gemaakt. Zelf heb ik 7 jaar op een finca in Catral gewoond, de eerste 2 jaar samen met mijn Golden Retriever Storm en Mastin Español Martina. Daarna kwam Aart er ook bij en werden we een kwartetje. Martina en Storm zijn inmiddels overleden en nu hebben we onze 2 Mastin Españols, Sarabi en Simba.

 

 

 

 

 

 

Anke y AartOns doel, verder landinwaarts.

Los van elkaar hebben we allebei altijd graag ‘in the middle of nowere’ willen wonen en zijn we voor het Spaanse leven en de Spanjaarden gegaan. Hoewel dit in Catral prima lukte, was het al jarenlang een wens van Aart om verder landinwaarts te gaan. Naar een meer groene en bergachtige omgeving, ver weg van alle toeristen. In juli van dit jaar hebben we de provincie Alicante achter ons gelaten en zijn we naar Bullas in de provincie Murcia verhuisd. Wij wonen nu op een plek die bijna iedereen waanzinnig mooi vindt, maar waar weinig mensen echt willen/durven wonen. Midden in de natuur, tussen de wilde zwijnen, vossen, herten, steenarenden, enz. Het is hier oorverdovend stil, het enige wat je hoort is de wind, het ruisen van de bladeren en het gefluit van vogels. En ’s nachts in de complete duisternis zie je duizenden en duizenden sterren.

 

 

Sarabi en Simba
Sarabi en Simba

 Onze donderstralen, Sarabi en Simba.

Ook zij zijn hier vanaf dag 1 helemaal thuis. Het terrein is wel kleiner, maar ook veel spannender. Welke hond wil er nu niet tegen bergwanden op kunnen klimmen en vanaf een hoog terras de wijde omtrek in de gaten kunnen houden? Sarabi en Simba hebben hier een dagtaak aan.