fiesta

Oh, oh, we worden feestbeesten.

De feestweek van Caravaca de la Cruz, van 1 tot en met 5 mei, staat al langer op onze planning. Maar zojuist ontdekken we dat het belangrijkste feest van Bullas, San Marcos, op 28 en 29 april is, dus precies het weekend daarvoor. En om het verhaal compleet te maken, blijkt morgen het Fiesta Flamenca te zijn in Bullas. Natuurlijk willen we dit allemaal meemaken, maar hoe we dat allemaal gaan doorstaan kunnen we nog niet voorspellen. Maar goed, we nemen het risico, want de kans is heel groot dat we er heel vrolijk van gaan worden.

 

fiestaFiesta Flamenca, Bullas.

Hier verheug ik me enorm op, omdat ik tot nu toe nog nooit een Flamenco feest heb meegemaakt. Laat staan één die vrijwel de hele dag duurt. Wat we ons hierbij precies voor moeten stellen weten we nog niet, omdat we het programma niet helemaal goed kunnen vertalen. Duidelijk is dat we om 10.30 uur op het plein bij het stadhuis moeten zijn, omdat het dan begint. Als lunch worden er tapas en paella aangeboden en ´s middag is er een concert. De camera is opgeladen en we zijn er klaar voor.

 

 

 

fiestaSan Marcos, Bullas.

Dit is een groot Folklore Festival, met op zaterdag een kinderoptocht, kinderspelen en een paardensport tentoonstelling. Op zondag is er een parade van praalwagens en folklore groepen. Daarna worden er traditionele maaltijden geserveerd en ´s middags of ´s avonds is er een concert. Ook dit feest hebben we nooit eerder meegemaakt, maar we hebben wel diverse filmpjes op Youtube bekeken. Wij laten het in ieder geval met veel plezier op ons afkomen.

 

 

 

CaballosFiestas in Caravaca de la Cruz.

De eerste week van mei staat al met hoofdletters in onze agenda, vanaf het moment dat we hier wonen. Want dit belooft een enorm spektakel te gaan worden, wat we absoluut niet willen missen. We hebben inmiddels ontdekt dat Caravaca sowieso een prachtige plaats is. De feesten van Los Moros y Christianos zijn en blijven bij ons favoriet en de feesten van Los Caballos del Vino zijn uniek in het hele land. Lees hier meer over in ons blog 2 mei 2018, Fiestas de Los Caballos del Vino in Caravaca de la Cruz.

 

Jullie lezen het wel, het wordt afzien de komende tijd. Maar ach, iemand moet het doen, haha.