Wat hebben wij toch een heerlijk leven. - Anke y Aart
2273
post-template-default,single,single-post,postid-2273,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Wat hebben wij toch een heerlijk leven.

25 apr Wat hebben wij toch een heerlijk leven.

Al vanaf het begin van de Coronacrisis is er bij ons één gevoel dat overheerst. Een enorm gevoel van dankbaarheid. Want vanaf december 2019 ontvangt Aart een deel van zijn AOW en dit maakt dat wij niet meer afhankelijk zijn van extra inkomsten. Mits wij beiden gezond blijven, gaat deze lockdown ons dus niet nekken en dat voelt fantastisch. Maar daar blijft het niet bij. Wij hebben jarenlang geprobeerd extra inkomsten te genereren met het beeldhouwen. Dat dit lang niet werkte was puur onze eigen schuld. Want als je heel hard werkt, zonder noemenswaardig aan promotie te doen, is er niemand die weet dat je best leuke beelden maakt.

 

Voor ons is alles veranderd sinds onze verhuizing naar Bullas. Nooit eerder hebben wij in zo´n prachtig huis gewoond, in zo´n geweldige omgeving. Nooit eerder hebben we ons ergens zo thuis gevoeld, tussen zulke lieve mensen, als hier in Bullas. We weten dan ook zeker dat we hier definitief blijven. Ondanks dat we beslist geen luxe B&B hebben, hebben we vorig jaar ons eerste jaar toch afgesloten met een 9,4 van Booking.com. Dat houdt je met beide benen op de grond, als je de neiging hebt om steeds maar te blijven investeren in verbeteringen of verfraaiingen. Omdat uit dit cijfer blijkt dat mensen geen luxe nodig hebben om optimaal te genieten van een bezoek aan ons. Met een bescheiden tarief blijven wij toegankelijk voor mensen met een bescheiden inkomen. En als onze gasten genieten, genieten wij volop met hun mee. Dus houden we alles zoals het is.

 

Daarnaast is met het ontvangen van gasten, het bijhouden van deze website en door Facebook de interesse in onze beelden en onze workshops enorm gegroeid. Dus blijkt op deze geweldige plek alles ineens samen te vallen. Want beeldhouwen blijft toch onze allergrootste passie. Dat merkte ik vooral toen ik tijdens onze laatste workshop in november steeds de neiging had om de machines uit de handen van de cursisten te trekken. Met een gevoel van, laat mij nu even, haha. Gelukkig waren wij vrij meteen daarna in staat om weer grote blokken marmer te bestellen en konden we weer volop aan de slag. Heerlijk!

 

Voor ons is deze periode van de lockdown vooral een periode van bezinning. Hoe zouden wij het allerliefst door willen gaan? Wat hebben wij nog aan wensen? En weet je tot welke conclusie wij komen? Wij willen het allerliefst beeldhouwen en workshops geven. Maar daarnaast willen wij ook gasten blijven ontvangen. Dus het leven wat wij het allerliefst willen is het leven dat wij nu hebben. Niet meer en niet minder. Hoe mooi is dat?

 

Deze crisis gaat echt een keer voorbij en wij hebben zo´n zin in de toekomst. Want wij hebben echt een heerlijk leven. Lieve mensen, blijf gezond.

 

P.S. de bijgevoegde foto is gemaakt door Freddy de Mesmaeker. Waarvoor nogmaals dank.

14 Reactie's
 • Rita Verleyen
  Geplaatst op 10:24h, 25 april

  Fijn jullie te kennen. Allebei heel positief ingesteld. Vallen en opstaan en daar staan jullie, stevig. De liefde voor elkaar en voor het toekomstig leven straalt van jullie af.
  Doe zeker voort nader tot elkaar te komen.
  Veel liefs Rita

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 21:26h, 26 april

   Rita, wij zijn ook heel blij dat we jullie hebben leren kennen. Die ontmoeting voelde meteen goed. Hopelijk gaan we elkaar snel weer zien. Maar vooral, blijf gezond!

 • Otto en Johanna
  Geplaatst op 10:40h, 25 april

  het is jullie gegund

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 21:25h, 26 april

   Dank jullie wel hoor, lieverds.

 • Birgitta en Karine
  Geplaatst op 12:04h, 25 april

  Lieverds

  Wat fijn jullie te lezen en wij zijn zo gelukkig met jullie gelukkig zijn

  Een stukje paradijs in de wereld en jullie hebben dat verdiend gaande weg en nu kunnen anderen daar van komen genieten !

  Blijf gezond want jullie zijn ons dierbaar en tot de volgende

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 21:25h, 26 april

   Hé lieverds, hopelijk zijn jullie binnenkort ook eens in de gelegenheid om hier te komen genieten. Wij kijken uit naar jullie gezelschap, om eens echt lekker bij te praten.

 • Mieke
  Geplaatst op 13:54h, 25 april

  1 woord: Fantastisch….!

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 21:22h, 26 april

   Ja hè Mieke, heerlijk!

 • Peter Cirk
  Geplaatst op 13:56h, 25 april

  Het is jullie van Harte gegund Carpe Diem

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 21:21h, 26 april

   Dank je wel, Peter. Hoop dat jullie situatie ook snel wat verbeterd. Maar vooral, blijf gezond!

 • Wim Thys
  Geplaatst op 19:25h, 25 april

  Mooie conclusie van je Corona quarantaine.

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 21:20h, 26 april

   Hé Wim, het ziet ernaar uit dat het einde van de lockdown in zicht komt. Of op zijn minst enige verlichting. Gelukkig hebben wij er hier weinig last van.

 • Nys
  Geplaatst op 13:03h, 26 april

  Blij om z’on gelukkige mensen in de toekomst te mogen leren kennen. En dat gevoel van zaligheid kennen wij ook, ondanks alles wat er rondom ons gebeurt.

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 21:19h, 26 april

   Hallo Eric, ook wij zien er naar uit om jou snel te ontmoeten. Aan de afstand ligt het niet. Nu alleen nog de opheffing van de lockdown afwachten.