Wat een bofkonten. - Anke y Aart
1121
post-template-default,single,single-post,postid-1121,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Wat een bofkonten.

bofkonten

22 mrt Wat een bofkonten.

bofkontenEerst even terugkomen op ons voorlaatste blog Zoeken, zoeken, zoeken.

Afgelopen weekend viel het kwartje en werd me duidelijk waar de onrust echt vandaan kwam. Ik ben bij Aart gaan zitten en heb het gesprek geopend met de zin: ‘Wij zijn probleemdenkers geworden’. Wat er volgens mij gebeurd is, is het volgende. Na alle voorbereidingen zijn we per 1 januari met ons bedrijfje van start gegaan en al meteen kwamen er 2 boekingen. Hartstikke fijn natuurlijk, maar daarmee werd het ineens ook heel echt. En wat toen direct begon te knagen is dat er nog verschillende dingen zijn die we nog willen verbeteren, maar om uiteenlopende redenen niet allemaal meteen kunnen realiseren. Deze gedachten hebben blijkbaar een verlammende werking op ons gehad. Zo dom, want we hebben de eerste gasten inmiddels ontvangen en het was zo leuk! Ook zij gaven heel duidelijk aan een heerlijke vakantie bij ons te hebben gehad. Natuurlijk zijn en blijven er altijd verbeterpunten en dat moet ook. Stilstand is immers achteruitgang. Wij zagen alleen even niet, dat wat we wél hebben al ruim voldoende is om mensen een fantastische vakantie te kunnen bezorgen.

Opnieuw een bezoekje aan kapper Antonio Valera.

In het blog Valera Peluqueros, onze kapsalon in Bullas. heb ik de werkwijze van deze fantastische eigenheimer al beschreven. Inmiddels heeft Aart precies dezelfde ervaringen bij hem opgedaan. Antonio bepaalt hoe het haar van zijn klanten eruit ziet, waarbij hij ongetwijfeld wel rekening houdt met wie hij voor zich heeft. Vandaag weer een prachtig voorbeeld. Vorige week heb ik een afspraak gemaakt om vandaag mijn haar te laten knippen. Doordat ik nu zilvershampoo gebruik, kan het bijwerken van de uitgroei heel lang uitgesteld worden. Het verven wilde ik dus nog één keer uitstellen en Antonio zei: ‘Wat jij wilt’, toen ik het met hem besprak. Dus maakte ik een afspraak om het alleen te laten knippen. Maar dit weekend besloot ik ineens dat ik zin heb in een nieuw kleurtje. Een soort voorjaarsgevoel, zeg maar. Dus vroeg ik Antonio vanochtend of hij misschien toch tijd had om mijn haar te verven. Met een brede grijns sleept hij me mee naar de balie, waar de agenda ligt en laat me zien wat er bij mijn afspraak staat; knippen én kleuren. Hoezo ‘wat jij wilt’? Heerlijk, zo’n kapper!!!

Wij zijn zulke bofkonten.

Als ik bij Antonio met de verf in mijn haar onder de warmtekap zit, komt er een oudere mevrouw bij me zitten. Niet omdat hier toevallig een stoel vrij is. Nee, heel gericht bij mij, op een stoel bij de wasbakken. We hebben een heel leuk gesprek over ditjes en datjes. Als ze geroepen wordt omdat zij aan de beurt is, staat ze op, knijpt nog even in mijn bovenarm en loopt naar de plek waar ze verwacht wordt. En ik? Ik schiet ineens vol, omdat het besef van wat een bofkont ik ben bijna als een donderslag binnenkomt. Want wat wonen hier een lieve mensen en wat hebben we het heerlijk hier. Om te beginnen natuurlijk in Spanje, maar zeer zeker ook in Bullas. Hoe je het ook went of keert, Aart en ik zijn duidelijk buitenlanders. Maar het gemak en de vanzelfsprekendheid waarmee we door de plaatselijke bevolking opgenomen worden, maakt dat we hier helemaal thuis zijn.

Ik denk meteen ook terug aan een reactie die we een paar dagen geleden op Facebook kregen. Iemand die schreef dat ze jaloers op ons is. Ook zo’n lieve reactie laat je weer met een nieuwe blik naar je eigen leven kijken. Want inderdaad, we hebben ook een fantastisch leven. Nooit eerder hebben we in zo’n mooi en luxe huis gewoond, nooit eerder in zo’n prachtige omgeving. Ons ‘werk’ bestaat uit het ontdekken van deze nieuwe omgeving, in de breedste zin van het woord. De natuur, omliggende steden en dorpen, bars en restaurants, bodegas, fiestas en andere kunstenaars, etc. Deze informatie delen we met de volgers van de website, Facebook en onze gasten. Een droombaan die we nooit hadden kunnen bedenken. Kortom, wij zijn ongelofelijke bofkonten.

5 Reactie's
 • Suzy
  Geplaatst op 19:21h, 22 maart

  Mooi geschreven ,leuk verhaal van de kapper.
  En ja we zijn bodkonten ,maar we moeten er toch soms op gewezen worden

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 20:36h, 22 maart

   Echt wel hè. Zeker als ik terugdenk aan hoe het leven in Nederland was. Zo blij dat we hier wonen!

 • Mieke
  Geplaatst op 23:47h, 24 maart

  Wat fantastisch, alle liefde geluk, elkaar, je dieren, je thuis, je omgeving, je fam vrienden, kennissen, ……….. precies dat………….. wat wil een mens nog meer? Meer heb je dan toch niet meer te wensen……………………. en het is jullie ook zo gegund………….. Geniet er lekker van!

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 00:13h, 25 maart

   Zo, wat een lieve reactie. Dank je wel hoor meid!

 • Jenny den Ouden
  Geplaatst op 10:27h, 26 maart

  Jammer dat het gastenverblijf niet begane grond is. Anders waren we een paar weken gekomen. Het klinkt zo leuk wat jullie doen. Geniet er zelf maar goed van.