Wandelen

Wandelen met Aart en Baríz.

Bullas is een heel geliefde vakantiebestemming voor Spanjaarden. Onze B&B wordt voor minimaal 90% gereserveerd door Spaanse gasten, afkomstig uit het hele land.  Nu vinden wij dat Spanje ongelofelijk veel mooie streken kent. Daarom zijn we altijd weer extra verrast als we de blije gezichten zien van de gasten die bij ons aankomen. Hoe toch ook zij echt onder de indruk zijn van de prachtige omgeving en geweldige uitzichten.

 

Wat maakt Bullas dan zo speciaal?

 

Zeg tegen een Spanjaard “Bullas”, dan zegt de Spanjaard als eerste “heerlijk eten en fantastische wijnen”. En eerlijk is eerlijk, dit zijn heel belangrijke aspecten voor een fijne vakantie. Daarnaast trekt deze streek vooral veel mountainbikers en wandelaars. Hier zijn ontelbaar veel wandel- en fietsroutes in kaart gebracht. Het landschap is één grote variatie van bergen, bossen, fruittuinen, ramblas en ravijnen. Dit berggebied loopt vanaf hier over in de Sierra de Cazorla en de Sierra de Segura. Je kunt hier dus uren rondrijden of wandelen, zonder ook maar iemand tegen te komen.

 

Daarnaast kun je hier heel veel wild spotten. Herten, reeën, steenbokken, wilde zwijnen, vossen, dassen. Deze lopen vooral ´s nachts allemaal letterlijk rond ons huis. En overdag zie je heel veel vogels, waaronder diverse roofvogels en zelfs steenarenden. Voeg daar nog een enorme variëteit aan wilde bloemen en planten aan toe en je waant je in het paradijs. Tenminste, als je – net als wij – enorm van de natuur, dieren, rust en stilte houdt.

 

 

 

Waarom wandelen met Aart en Baríz?

 

Aart gaat iedere ochtend, voor het ontbijt, een lange wandeling met onze Labrador/Galgomix Baríz maken. Dit zijn wandelingen van zo´n 1,5 uur, waarbij Baríz de route bepaalt. Rugzak met drinken mee en gaan. Stel je hier geen wandelingen over keurig gebaande paden bij voor. Want Baríz gaat dwars over de bergen en door struiken en diepe ravijnen. Maar hij brengt je wel naar de allermooiste plekken en heel vaak ook naar wild. Gelukkig is hij op geen enkele manier agressief naar deze dieren. Hij zoekt ze op en als hij ze gevonden heeft, blijft hij op een afstandje heel gebiologeerd naar ze staan kijken.  Dit zijn dus geweldige momenten om foto´s en/of video´s te maken. Daarom denken wij dat het voor onze gasten heel leuk is om mee te gaan met deze wandelingen. En natuurlijk houdt Aart dan rekening met jullie wensen en wandelervaring.

 

 

 

Wandelen is hier het hele jaar door mogelijk. Zelfs in de zomermaanden. Omdat ons huis op 700 meter hoogte staat, koelt het ´s zomers in de nachten lekker af en is een wandeling in de vroege ochtend nog prima te doen. Zeker als je ook nog in het bosgebied blijft. Wil jij liever wat later op de dag een wandeling maken, dan kan dat natuurlijk ook. Op eigen houtje, in het gezelschap van Aart of met een gids van de wandelgroep uit Bullas. Wat jij wilt.