wandelen

Wandelen in de bergen rond Bullas.

Ons wandelenhuis staat midden tussen de bergen, op ruim 4 kilometer van de plaats Bullas in de provincie Murcia. Dit is een perfecte uitvalsbasis voor mensen die van wandelen houden. We zijn zelf nog steeds verrast dat je binnen 2 minuten nadat je onze poort uitloopt, in een gebied komt waar geen huis meer te bekennen is. Hier zie je alleen nog de bergen, dennenbossen en ramblas, afgewisseld met prachtige vergezichten over de fruittuinen in de dalen. Dit gebied is zo enorm uitgestrekt dat je er zelfs uren rond kunt rijden met de auto, zonder dat je ook maar iemand tegenkomt. In het weekend kun je nog een incidentele mountainbiker of crossmotor treffen, maar door de week is deze hele omgeving voor jou alleen.

 

 

 

 

wandelenWij hebben gisteren een ruim 3 uur durende wandeling gemaakt in het gebied rond ons huis. Niet stevig doorgelopen, maar op ons gemakje gewandeld en genoten van alles wat op ons pad kwam. Rugzakje en de fotocamera mee en zeker ook de coördinaten van ons huis, vastgelegd in de GPS. Want de kans dat je verdwaald, zelfs zo dicht bij huis, is levensgroot aanwezig. Je volgt een pad dat de goede kant op lijkt te lopen, maar gaandeweg kronkelt het zich in een totaal andere richting. Maar eigenlijk maakt het allemaal niks uit, want je loopt en je geniet.

 

 

 

 

wandelenOnderweg valt als eerste op hoe breed en vlak de wegen zijn. Die zijn ook met een normale personenauto prima te doen. Natuurlijk kun je ook voor kleine paadjes kiezen, zoals wij gedaan hebben, maar die zijn ook prima te vermijden. Tijdens de wandeling voel je de rust over je heen komen. De complete stilte, het gefluit van de vogels en het geluid van de wind. Meer hoor je hier niet. Iedere bocht maakt je nieuwsgierig naar wat je daarachter weer aan zult treffen, want het gebied is heel gevarieerd. Er zijn bossen, maar ook onverwachte vergezichten over de valleien met de fruittuinen. Er is een enorme variatie in planten, struiken, kruiden, grassen en op dit moment vooral heel veel bloemen. Je kijkt echt je ogen uit.