rauw

Voortaan alleen nog rauw vlees en vitamines voor Sarabi en Simba.

Jullie weten dat Sarabi al een poos ziek is. Wat jullie nog niet weten is dat Simba nu dezelfde verschijnselen vertoont van deze akelige auto-immuunziekte. Een ziekte die volgens de dierenartsen alleen onder controle te houden is met Prednison. Maar hoewel Sarabi al geruime tijd Prednison slikt, zien we met de huidige dosering geen verbetering meer. Wat we wel zien is een meisje dat zich helemaal niet lekker voelt. Geen energie heeft, niet meer speelt, meer last van de hitte heeft en ook nog eens de hele dag barst van de honger. Daarom hebben Aart en ik besloten dat op deze weg doorgaan geen optie meer is.

 

De nieuwe aanpak.

We volgen op Facebook al jaren Cees Lameijn en we kennen zijn website www.diamondfauna.nl bijna als onze broekzak. Cees en zijn partner Rob de Haas zijn al jarenlang gespecialiseerd in honden- en kattenziektes. En zij zijn ervan overtuigd dat het overgrote deel van de problemen wordt veroorzaakt door de farmacia en de fabrikanten van het diervoer. Als je hun ervaringen leest, dan klinkt het allemaal zo logisch als het maar zijn kan. De afgelopen jaren hebben we al een deel van hun adviezen opgevolgd. Geen onnodige vaccinaties, geen antivlooien en –tekendruppels, geen wormkuren, etc. Alleen de overstap naar het voeren van rauw vlees hebben we nog niet durven zetten. Dit deels door het risico van bacteriën in een warm land als Spanje en deels omdat onze honden samen eten en we het risico van gevechten niet aan durfden gaan.

 

Rauw vlees, vitamine D3, B12, Omega 3, Mariadistel en Colloidaal zilverwater.

Maar door de huidige problemen met Sarabi en Simba zijn we ons hier nog verder in gaan verdiepen. En we weten nu dat het risico van bacteriën er stomweg niet is en dat eventuele gevechten ook heel simpel te vermijden zijn. Dus hebben we deze mannen advies gevraagd en dat hebben we gekregen. Volgens hun zullen Sarabi en Simba binnen maximaal 3 maanden volledig genezen zijn. Een prognose die we nooit hadden durven dromen en die in onze ogen nog steeds te mooi klinkt om waar te zijn. Maar we gaan hun adviezen klakkeloos opvolgen, stomweg omdat er geen andere opties meer zijn. Want we weigeren te moeten accepteren dat onze honden de rest van hun leven ziek zijn en we weigeren ook om ze levenslang ziekmakende medicijnen te geven. We vinden het allemaal nog best eng, maar het is heerlijk om te weten dat we hun altijd mogen bellen of mailen als we vragen of problemen hebben. Wij gaan ervoor!

 

Vanochtend stond er nog een controlebezoek van dierenarts Jesus gepland en tot onze grote verrassing kwam ook Bernadina weer mee. We hebben deze 2 toppers geïnformeerd over de nieuwe plannen en uitgelegd waarom we hiervoor kiezen. Ze gaven aan eigenlijk geen andere optie te hebben dan medicatie, niet thuis te zijn in de homeopatie, dus onze beslissing te begrijpen. Ook zij willen heel graag op de hoogte gehouden worden van deze ontwikkelingen.

 

9 reacties op “Voortaan alleen nog rauw vlees en vitamines voor Sarabi en Simba.

 1. Gelukkig! Ik vertrouw er volledig op! Denk dat je de Prednison wel even moet afbouwen, dus om 2 dagen, dan om 3 dagen…. dan om 4 zo langzaam stoppen…….
  Lees ik tenminste bij gebruik van mensen. Heb die troep nu ook meegekregen, heb t nog niet durven innemen….

  Onze honden krijgen ook rauw vlees, meestal gekocht als soort worst of hamburger…. Soms gewoon stuk vlees van de slager….. en ik geef nog biergisttabletten, tegen vlooien teken en voor mooie glanzende huid….. ze eten t als snoepjes…..

  Ik vertrouw ook blind op Cees…. Weet zeker dat ze opknappen……. (Schrikken dat Simba t ook al had!) Als ze eenmaal er aan gewend zijn, wordt hun maagzuur zo sterk, dat alle eventuele bacteriën in dat warme land, ook gedood worden, door t zuur. Binnen 2 a 3 weken spelen en ravotten ze weer als vanouds….. Film je t dan? Sterkte en ik duim mee!

  1. Mieke, het is hier in Spanje wel wat moeilijker te doen, omdat er hier geen kant en klaar vlees te koop is. Maar we hebben heel veel tips gekregen over hoe we het aan kunnen pakken. Wij hebben nu eindelijk rust, omdat wij ook het gevoel hebben dat we goed bezig zijn. De zorg om zieke dieren sloopt je, omdat je werkelijk nergens anders mee bezig bent.

 2. Goed zo. En tegen vlooien helpt een teentje knoflook ook prima. Misschien kunnen jullie wat regelen met een slager?

  1. Hé Jenny, ze hebben gelukkig helemaal geen vlooien en teken. Inmiddels hebben we inderdaad fijne contacten met een slager in Bullas. Morgen stuur ik je alle verslagen.

 3. Wij zijn zo benieuwd naar de resultaten, met onze hond gaat het na de tips van Cees en Rob stukken beter!

  1. Hoi Edith, we zijn pas een week bezig, maar tot nu toe gaat het boven verwachting. Sarabi is sinds afgelopen maandag gestopt met de Prednison. Ze voelt zich alleen daardoor al veel beter. Veel meer energie, veel alerter en ze spelen zelfs af en toe weer even (ondanks de hitte). Maar, minstens zo belangrijk, haar huid en neus zijn sindsdien niet achteruit gegaan. Ook Simba is lang niet zo ziek geworden als Sarabi was, voor ze de Prednison kreeg. Wij hebben het gevoel dat we de honden op dit moment weer aan het opbouwen zijn, in plaats van ze af te breken door een verkeerde aanpak en smerige medicatie. Dus wij gaan volop door en volgen de adviezen van Cees en Rob klakkeloos op.

 4. Wat fijn om te lezen! Heel veel succes verder, met onze hond gaat het ook steeds iets beter ondanks zijn leeftijd (oude herder van 11 jaar).

Reacties zijn gesloten.