Valera Peluqueros

Valera Peluqueros, onze kapsalon in Bullas.

Wil je een modern kapsel of een heel modern kapsel? Deze vraag stelde Antonio van Valera Peluqueros mij bij mijn tweede knipbeurt in zijn salon. Kijk, dit klinkt als een kapper naar mijn hart.

 

Valera PeluquerosMijn ervaringen met kappers tot nu toe.

Ik huldig al jaren het standpunt dat er veel goede kappers zijn, maar heel weinig hele goede. Voor mij is een hele goede kapper een kapper die net iets creatiever is, net even meer durft. Ik hou namelijk niet van ‘alle haren keurig op een rijtje’ kapsels, want ik ben een warhoofd en dat moet je kunnen zien ook. Daarom ben ik in Nederland soms maanden zoekende geweest, als ik door omstandigheden een andere kapper nodig had. Maar hier in Spanje heb ik nu al 2 keer op rij in één keer de fijnste kappers gevonden. In Catral was dit Tere Lucas uit Dolores en bij haar ben ik 7 jaar klant gebleven. Hier in Bullas ben ik stomweg binnen gestapt bij Antonio Valera en ook deze salon blijkt in één klap een voltreffer te zijn. Heerlijk!

 

 

Valera PeluquerosValera Peluqueros in Bullas.

Kapsalon Valera ligt aan een weg waar we vaak langslopen, het ziet er modern en gezellig uit en – beslist niet onbelangrijk – er zitten altijd mensen. Eigenaar Antonio is een tovenaar met zijn schaar. Dat ding vliegt rond je hoofd in een razend tempo, maar aan zijn gezicht zie je hoe geconcentreerd hij bezig is. Bij mijn eerste bezoek vroeg hij al of ik tevreden was over mijn haarkleur (hint, hint). Nou nee, niet echt, want er zit de laatste maanden een gele gloed in die ik niet mooi vind. Maar ik heb nog professionele verf meegenomen van een speciaalzaak uit Almoradi en ik denk een oplossing te weten. Bovendien verf ik al jaren mijn haar zelf, omdat ik stomweg het geduld niet heb om al die tijd uit te zitten in een kapsalon. Dus nee, je hoeft mijn haar niet te kleuren.

 

 

Valera PeluquerosBen je tevreden over je haarkleur?

Bij het tweede bezoek vraagt hij het weer. Nee, ik ben nog steeds niet tevreden over de kleur, maar nu is het net geverfd en ik wil het op dat moment niet weer kleuren. Maar ik beloof hem dat hij het de volgende keer wel mag doen. Ik geef het op, want ik krijg de kleur gewoon niet meer zoals ik hem hebben wil. Afgelopen vrijdag besluit ik om een afspraak te gaan maken voor knippen én kleuren en ik zeg meteen tegen Antonio dat hij de kleur mag bepalen. Maar daarna begin ik hem toch een beetje te knijpen, want Tere kreeg van mij ook altijd de vrije hand, maar Tere kent me goed en weet precies wat ik wel en niet wil. Antonio kent me nog helemaal niet, dus is het toch spannender. Maar Aart zegt dat volgens hem Antonio haarfijn in kan schatten wat voor types zijn klanten zijn. Dat lijkt me helemaal waar en Antonio zal nog wel even overleggen, toch?

 

 

Valera PeluquerosEn dan de praktijk.

Nou, helemaal niet dus. Vanochtend kom ik binnen en vrijwel meteen word ik geroepen door een medewerkster die het bakje met verf al in haar hand heeft. Huh? Maar wat voor kleur wordt het dan? Van haar krijg ik geen antwoord. Als ik het Antonio vraag, krijg ik als vaag antwoord blond-grijs. Oké, dat is dan in ieder geval ongeveer wat ik in gedachten had. Ik laat het maar gebeuren. Antonio maakt eerst highlights in mijn haar en daarna wordt alles in zijn geheel gekleurd, maar omdat ik al die tijd niet in een spiegel kan kijken, heb ik nog steeds geen idee tot op het laatste moment. Mijn haar is gewassen en afgedroogd en als ik voor de spiegel plaats neem zie ik paars haar. PAARS, in combinatie met lichtgrijs. In eerste instantie schrik ik, maar naarmate Antonio het knipt, föhnt en in model brengt, voel ik me steeds blijer worden. Wat een keileuk kapsel met een heel speelse kuif. Dit past echt bij mij. En als Antonio op het laatste moment zegt: ‘Ik weet zeker dat je man het ook heel erg leuk vindt’, denk ik terug aan Aart zijn opmerking dat Antonio prima in staat is om zijn type klanten in te schatten. Dit blijkt helemaal waar, want ook Aart vindt het inderdaad geweldig.

 

 

2 reacties op “Valera Peluqueros, onze kapsalon in Bullas.

Reacties zijn gesloten.