Valentijnsweek

De Valentijnsweek wordt bij ons één grote verrassingsweek.

Valentijnsweek14 februari 2018, San Valentin. Ook in Spanje wordt dat gevierd en volgens mij verschilt dit weinig van de viering in Nederland. De winkels en restaurants springen erop in met extra romantische produkten en aangepaste menu’s. Dus waarom zou je de Valentijnsweek dan in Spanje doorbrengen? Nou, dat ga ik je vertellen. Hoewel wij pas sinds eind juni vorig jaar hier wonen en dus het voorjaar – en Valentijnsdag – hier nog niet meegemaakt hebben, weten we nog niet alles. Maar een paar dingen weten we wel zeker.

 

 

 

 

ValentijnsweekHoe is deze omgeving in de Valentijnsweek?

Februari is in Spanje het begin van de lente. Het jonge groen komt weer aan de bomen en de temperaturen stijgen. De nachten zijn dan nog frisjes, maar overdag kun je al volop liggen zonnen. Dit is ook de tijd dat de amandelbomen bloeien en alleen dat is de reis al meer dan waard. Want het is dé periode dat de in Spanje wonende Nederlanders er lange ritten voor over hebben om het te kunnen zien. Ook wij, toen we nog in Catral woonden en er zeker 3 kwartier voor moesten rijden. Hier in Bullas staan de amandelbomen gewoon in onze eigen ‘voortuin’ en kunnen we ze vanaf ons eigen terras bekijken. Hoe tof is dat! Het is iets waar wij ons in ieder geval heel erg op verheugen.

 

 

 

ValentijnsweekHoe romantisch zijn de bergen?

Voor echte rust- en natuurliefhebbers heel erg romantisch. Mij bekruipt altijd een gevoel van nederigheid als we in de bergen zijn. De imposante rotsblokken die tussen de bomen en in de ramblas liggen. Het één zijn met de natuur, de complete stilte met uitzondering van het geluid van de wind en het gefluit van de vogels. Stap uit de auto en ervaar hoe het voelt om op deze plekken te zijn. Het is moeilijk uit te leggen, maar ik schiet regelmatig vol en het gevoel is gewoon magisch. Zo mooi, zo rustgevend. En dan heb ik het nog niet eens over de Salto del Usero. Dit is de oorsprong van de rivier de Mula. Enorme rotswanden, een grote variatie aan bloemen en als klap op de vuurpijl een heuse waterval. Een kleine, prachtige oase van rust.

 

 

 

ValentijnsweekHoe romantisch zijn wij?

Dat is moeilijk te zeggen, want ik heb nog nooit een bos bloemen of een doos bonbons van Aart gehad. Ook nooit gemist trouwens. Toch laat hij me dagelijks voelen hoe veel hij van me houdt. En toen we begonnen na te denken over de mogelijkheid om gasten te ontvangen in de Valentijnsweek, kwam ook hij met hele leuke en creatieve ideeen. Genoeg om eventuele gasten een super romantische week te kunnen garanderen. Welke dat zijn vertellen we lekker niet, want de Valantijnsweek wordt bij ons één grote verrassingsweek.

 

 

 

 

Valentijnsweek