Tot onze grote spijt zijn we gestopt met ons kunstenaarsproject.

Met pijn in ons hart hebben we besloten om te stoppen met het promoten van de workshops voor de andere kunstenaars uit Bullas. We vinden dit heel erg. Niet alleen omdat deze mensen de aandacht dubbel en dwars verdienen, maar ook omdat er beslist heel veel interesse voor is. Maar hoe verder we in het proces komen, hoe duidelijker het wordt hoeveel impact dit project op ons heeft.

Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als blijkt dat klanten niet tevreden zijn? Door ziekte van de kunstenaar of verschillende verwachtingen. Hoe zit het dan met de verzekeringen? Het bijhouden van de financiële administratie? Wie bemiddelt er bij conflicten tussen ons en de kunstenaars? Uiteindelijk zullen we dit niet gratis kunnen blijven doen, omdat er nu al heel veel tijd en geld in is gaan zitten. Dus hoe je het ook bekijkt, uiteindelijk zal dit een op zichzelf staand bedrijf moeten gaan worden. Met alle benodigde bedrijfsvoeringen, verantwoordelijkheden en (tijds)inspanningen en juist die tijd hebben we niet meer. Heel jammer, zeker omdat 2 dagen na onze beslissing de eerste aanvraag voor 2 workshops bij ons binnen kwam. Het zou geweldig zijn als iemand dit project van ons over zou willen nemen. Het zal alleen lastig zijn om een geschikte persoon te vinden.

Uiteraard handelen we de lopende aanvraag keurig af en willen we blijven bemiddelen, maar we stoppen met de actieve promotie.

 

Wat wel doorgaat:

 

Toch heeft dit project ons ook heel veel opgeleverd. We hebben waanzinnig leuke mensen leren kennen en zijn in korte tijd geïntegreerd in Bullas. Nooit eerder zijn we zo opgenomen geweest in een gemeenschap en hebben we zoveel geleerd van de plaatselijke cultuur. Dit is een proces dat continue door zal blijven gaan en dat willen we ook heel graag. We hebben nog zoveel te leren en mee te maken. Dingen waarvan we jullie ook op de hoogte blijven houden. Wat zeker ook doorgaat zijn de volgende activiteiten:

  • 3-daags wijnarrangement.
  • Kookworkshops
  • Bezoeken aan de diverse plaatselijke bodega´s.
  • Stadstoer met gids door Bullas.
  • Wandelroutes
  • Etc.

Kortom, alle ééndaagse- en kortlopende activiteiten, waarbij de betrokken organisatoren financieel volledig onafhankelijk blijven.