Sieraden

Sieraden maken, zo leuk om te doen.

´In de maanden juli en augustus doen we geen enkele extra klus, alleen gasten ontvangen, schoonmaken en boodschappen halen´. Dat was de afspraak die Aart en ik eind juni samen maakten. Jeetje, wat viel dat tegen. Want op het moment dat de gasten arriveren zijn wij klaar. Zijn de boodschappen in huis en is het huis schoon. Dan moet ik er nog even bij vertellen dat eigenlijk alle gasten ook nog hun eigen ontbijt regelden in onze nieuw ingerichte buitenkeuken. Dus sta je ´s ochtends op en ga je zitten en als je wilt hou je dit de hele dag vol. Het ultieme moment om eens heerlijk bij te tanken, zou je zeggen. Nou, niet voor ons hoor. Doodmoe werden we van al het gehang en de dagen duurden eindeloos. Dus na een week hadden we het wat dat betreft wel gezien. Maar wat dan? Dan zoek je iets waar je in alle rust lekker mee bezig kunt zijn.

 

 

Sieraden maken, er gaat een wereld voor ons open.

Natuurlijk hebben we best een idee van wat we mooi vinden. Leren sieraden, in combinatie met kralen. Je gaat zoeken op het Internet en schrikt van de enorme hoeveelheid spullen die je nodig hebt. Knijpkraaltjes, eindkapjes, magneetsluitingen, buigringen, rijgdraad, etc, etc. En dit is ook allemaal nog verkrijgbaar in tig verschillende maten en te koop bij evenveel aanbieders. Wat moet je kiezen? Uiteindelijk doe je maar een gooi en ontvang je de eerste bestelling. Mwah, dat valt tegen. De formaten zijn kleiner dan gedacht en de kwaliteit is matig. Je bent uiteraard dingen vergeten en hebt verkeerde dingen besteld. Ondertussen bekijk je heel veel tutorials op YouTube, sluit je jezelf aan bij een aantal groepen op Facebook en word je alweer wat wijzer. Maar met de spullen die je hebt ga je al wel vast aan de slag. Alleen al om diverse technieken uit te proberen. Wat is dit heerlijk om te doen! Op je gemakje aan tafel zitten en leuke dingen in elkaar fröbelen. Zo komen wij de dagen wel door.

 

Er zijn zoveel leuke dingen die je kunt maken, dat het heel moeilijk is om te kiezen. Langzaam wordt het voor ons steeds duidelijker wat wij willen. Aart wil een stoere, leren lijn voor mannen beginnen met zelfgemaakte metalen decoratie en ik een vrouwelijke variant hiervan. Van de tweede bestelling werden we al wat vrolijker en onze volgende bestelling zal ons nog wat dichter bij ons doel brengen. Het is en blijft een hele leuke zoektocht.

 

Van ieder verkocht sieraad gaat € 2,50 naar Los Caballos Luna in Almadén de la Plata in Sevilla.

 

Dit zal voor veel mensen die ons volgen geen verrassing zijn. Ons hart gaat uit naar deze stichting die het door de Coronacrisis driedubbel zwaar heeft. Aan het eind van iedere maand maken we op onze Facebookpagina ´Anke y Aart, handgemaakte sieraden´ https://www.facebook.com/Anke-y-Aart-handgemaakte-sieraden-112825297204805 het bedrag bekend dat we hebben overgemaakt. Dit lijkt misschien kinderachtig en overbodig. Maar we hebben al diverse keren meegemaakt dat mensen die zeiden aan een goed doel te doneren, het geld in eigen zak hielden. Om alle twijfel weg te nemen, kiezen we voor deze methode waarbij wij onze contactpersoon van Los Caballos Luna taggen. Wij doen het dus écht.