Sarabi en Simba, onze 2 onstuimige Mastin Españols.

Sarabi en Simba

Sarabi en Simba

Sarabi en Simba zijn Mastin Españols. Een ras dat wij geweldig vinden omdat ze niet luisteren, als ze zelf het nut van het gevraagde niet inzien. Ze zijn aangenomen om te waken en dat doen ze als de beste, dus voor de rest mag je niet zeuren. Ze zijn broer en zus en mochten door hun opvangadres niet uit elkaar gehaald worden, omdat ze enorm aan elkaar hangen. Dit was dus zo toen ze pas 8 weken jong waren, maar is nog niets anders nu ze ruim anderhalf jaar oud zijn. Gelukkig zijn deze lobbesen heel lief voor iedereen die bij ons op bezoek komt.

 

 

 

 

Simba

Simba

Simba, met zijn zwarte snuit en superlieve ogen, is een enorm relaxte peer die zich werkelijk nergens druk om maakt. Hij doet de gekste dingen en klimt overal op. Gaat dit fout, dan gaat het fout en dat is dan ook prima wat hem betreft. Hij is ook nergens bang voor en stapt overal op af. Maar is hij één van ons of Sarabi even kwijt, dan raakt deze stoere gozer toch wel in paniek. Verder is het een enorme knuffelkont, die het liefst bij je op schoot kruipt. Simba is het toonbeeld van ‘de blije hond’, omdat zijn staart nooit stilstaat.

 

 

 

 

Sarabi

Sarabi

Sarabi was iets terughoudend en onzeker in het begin, maar dat is helemaal goed gekomen. Als je met Sarabi knuffelt, dan knuffelt ze terug en ze vindt niets heerlijker dan ’s avonds bij je op de bank te kruipen en haar hoofd op je schoot te leggen. Zij is sneller, energieker en flexibeler dan Simba. Bij het spelen legt zij hem zonder problemen op zijn rug of zij. Al verdenken wij Simba er ook van dat hij haar laat winnen, omdat hij alleen haar aandacht al geweldig vindt. Sarabi is nog waakser dan Simba, maar hij springt meteen bij als Sarabi aangeeft dat er iets aan de hand is.

 

 

 

 

 

 

Hier in Bullas hebben ze het onwijs naar hun zin. Er is niks leuker dan op de bergwand te klimmen en klauteren en ze zien de enkele auto die passeert al van kilometers afstand aankomen. Die moet dan natuurlijk wel luid aangekondigd worden en ook de mountainbikers wordt even flink schrik aangejaagd. Ze hebben een stukje van het terrein tot speelveld gebombardeerd en als ze daar aan het donderen zijn zie je ze amper terug door de stofwolken.  Maar bij alles wat ze doen kijken ze wel steeds naar boven om te zien of wij nog op het terras zitten. Zo niet, dan komen ze als een speer naar boven, want zonder publiek vinden ze hun acties toch een stuk minder leuk. Sarabi en Simba, 2 onbehouwen, lompe, onstuimige en oh zo lieve Mastin Españols.

 

 

 

 

 

 

 

4 reacties op “Sarabi en Simba, onze 2 onstuimige Mastin Españols.

  1. Hihi de schatten….. Wat grappig om te lezen, dat Sarabi Simba zo op zijn rug legt, dat doet Cloe namelijk ook bij Bobber….. En dat Simba meteen Sarabi komt verdedigen, want dat is hier precies hetzelfde…. Vanmiddag kwamen we 2 honden tegen, die nieuwsgierig op Cloe afkwamen…. Cloe vond t te snel gaan, dus die gaf een piep, Bobber had ze nog niet gezien, die zat in de struiken, maar binnen 1 sec stond hij aan haar zij….. en t maakt hem niet uit of t een Chihuahua of een Deense dog is….. hij staat sowieso klaar voor zijn Cloe!! Dus zo leuk om te lezen, dat het daar precies zo gaat…. Herkenbaar en Leuk!!!!

    1. Ja joh, ze zijn en doen altijd alles samen. Leuk om te lezen dat het bij jullie precies zo gaat. Ze hebben heel veel overeenkomsten, maar net zoveel verschillen. Twee eigen karakters, maar dat maakt het juist zo leuk.

  2. Heerlijke “honden”. Benieuwd of ze me nog herkennen als ik bij jullie op bezoek kom.
    Deze kanjers wil ik nl wel te vriend houden.

    1. Hahaha, zeker weten dat ze je nog kennen, Tsui-Dan. Gewoon snel komen dus.

Reacties zijn gesloten.