Salto del Usero

De Salto del Usero in Bullas, Murcia.

Aart is jarig en wat geef je nu aan een man die nooit iets wil en naar eigen zeggen alles al heeft? Gelukkig kom ik op een idee; picknicken! Dit hebben we nog nooit gedaan. Maar waar? Ook dat antwoord is snel gevonden; de Salto del Usero. We zijn er nog niet geweest, het staat al wel op de planning en schijnt één van de mooiste locaties van Bullas te zijn. Nu even heel goed nadenken over hoe ik dat aan ga pakken, want het hele gebeuren moet wel een verrassing blijven.

 

 

De middag ervoor pak ik stiekem een tafelkleed, bestek, boter en jam en nog een paar dingetjes in een koeltas. De volgende ochtend zet ik die koeltas al vroeg in de Suuz, met een paar vuilniszakken er bovenop, zodat Aart die tas niet meteen ziet. We moeten hier namelijk de vuilnis zelf wegbrengen naar een verzamelplaats met containers en deze plek ligt precies op de route naar de Salto del Usero. Tot zover weet Aart alleen dat ik een verrassing voor hem heb en dat we niet thuis ontbijten.

 

 

We gaan op pad en ik rij. Als we bij de vuilcontainers komen laden we de zakken uit en zeg ik Aart dat hij even moet wachten. Er zit daar namelijk een bakkertje heel dichtbij, waar ik stokbrood en nog meer lekkers ga kopen. Je had het verbaasde gezicht van Aart moeten zien, hahaha. Ik kom terug met mijn boodschappen en we rijden verder. Pas als ik een afslag pak die overduidelijk naar de Salto del Usero gaat, vertel ik wat we gaan doen. Hij is ontzettend blij verrast en vanaf dat punt wordt het dus een verrassing voor ons beiden, omdat geen van ons twee de verdere route kent.

 

 

We weten al dat we aan de rand van Bullas de auto moeten parkeren en dat het vrij ver lopen is naar de Salto zelf. Dat valt inderdaad tegen, het is zeker 3 kilometer. Wel een hele mooie wandeling trouwens en het wordt steeds mooier naarmate we dichterbij komen. Pas als we bij de ingang zijn, zien we dat ook daar een aantal parkeerplaatsen zijn, al is ons niet duidelijk of het alleen betaald parkeren is, of met een tijdslimiet of andere regels. Om jullie verder een verhaal te besparen dat alleen maar bestaat uit fantastisch, geweldig, vreselijk mooi en nog meer hysterie; ga kijken! Het is zo vreselijk de moeite waard. Bekijk in ieder geval de foto’s en meer inhoudelijke informatie kun je ook vinden op de engelstalige site https://murciatoday.com/the-salto-del-usero-in-bullas_30744-a.html.

 

6 reacties op “De Salto del Usero in Bullas, Murcia.

 1. Gefeliciteerd, en wat leuk om jullie belevenissen te volgen
  Groetjes Ben en Erna

  1. Zo leuk dat jullie ons ook volgen, maar nog leuker dat we na al die jaren nog steeds contact hebben. Als jullie zin hebben om ook eens hier te komen kijken, dan zijn jullie meer dan welkom.

  1. In ieder geval origineel hè, maar ik heb er zelf net zo van genoten hoor. De volgende keer dat jullie hier zijn gaan we beslist ook naar de Salto, want die moet je gezien hebben.

 2. Dat is jou wel toevertrouwd Anke wat zal die verbaast zijn geweest dat je het uiteinlijk vertelde wat je plan was dat gezicht had ik wel eens willen zien en daarna die grote lach van hem.
  De foto,s vind ik erg mooi geniet er van en veel geluk in jullie paradijs.
  Hierbij natuurlijk nog gefeliciteerd Schat met aart zijn verjaardag.

  1. Dank je wel hoor, Hans. Ja, die grijns is de hele dag niet meer van zijn gezicht geweest.

Reacties zijn gesloten.