Professionele Flamencoworkshops en andere dansen, ook bij ons thuis. - Anke y Aart
1500
post-template-default,single,single-post,postid-1500,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Professionele Flamencoworkshops en andere dansen, ook bij ons thuis.

Flamencoworkshops

21 aug Professionele Flamencoworkshops en andere dansen, ook bij ons thuis.

Al sinds het Flamencofestival dit voorjaar, weet ik dat ik Flamenco wil leren dansen. Er werd me toen verteld dat dit alleen in Caravaca de la Cruz mogelijk was. Sorry, maar iedere week 3 kwartier rijden voor een dansles, dat ga ik niet lang volhouden. Dus is mijn opluchting groot als ik een paar maanden geleden ineens een prachtige dansschool zie, middenin het centrum van Bullas. Op het raam hangt een affiche van het Festival de Verano, een avond waarop deze dansschool haar kunnen presenteert. We zijn geweest en wat hebben we genoten. Ik heb me al opgegeven voor de Flamencolessen op de dansschool. Deze beginnen in september en ik kijk er echt naar uit. Dus is het dubbelleuk om te kunnen vertellen dat er voortaan ook Flamencoworkshops (en meer danslessen) bij ons thuis zullen worden gegeven.

 

 

Onze kennismaking met Maria Fernández Valverde.

 

Wij ontmoeten Maria vanochtend op haar dansschool. Het pand ziet er professioneel uit, met een hele grote dansruimte met complete spiegelwanden, kleedruimtes, etc. Zo te horen heeft Maria echt haar hele leven al gedanst. Ze heeft les gehad van diverse vooraanstaande personen en is Master en Flamenco geworden aan de Universiteit van Murcia. De dansschool heeft ze pas 2 jaar, maar hij is flink groeiende. Hier wordt niet alleen les gegeven in Flamenco, maar ook in Bachata, Salsa, Rumba, Yoga en nog veel meer. Kijk voor het complete overzicht op haar Facebookpagina ´La Rosa del Carmen´.

 

 

De Flamencoworkshops en andere lessen bij ons thuis.

 

Maria is heel enthousiast over het geven van de workshops aan toeristen. Volgens haar is de taalbarriëre geen enkel probleem, omdat ze gewoon kan voordoen wat de bedoeling is. Een workshop van 5 tot 7 dagen, met dagelijkse lessen van 1,5 tot 2 uur, is voldoende om de basis van de dansen onder de knie te krijgen. Uiteraard zijn er ook vervolgworkshops of lessen voor gevorderden mogelijk. Bij de Flamencoworkshops is het fijn als je schoenen met stevige blokhakken draagt. Een workshop is al mogelijk vanaf 3 á 4 personen. Dit dus bij ons thuis, rond het zwembad of op de veranda, maar kan natuurlijk ook op de dansschool in Bullas. Wat jij wilt. Prijs tot groepen van 4 personen: € 30,- p.p. per dag. Bij groepen vanaf 5 personen: € 20,- p.p. per dag.

 

 

Maria Fernández Valverde.

 

Maria is een hele rustige, lieve vrouw. Misschien een tikje bescheiden ….. tot ze op het podium staat. Want dan straalt ze en dan gáát ze, dan zie je haar passie voor het dansen. Dat hebben wij gezien op het Festival de Verano 2018. Toen zagen we ook haar trots op de prestaties van haar leerlingen, van jong tot iets minder jong. Kortom, wij zijn ontzettend blij dat ze zich aan wil sluiten bij ons samenwerkingsverband met de Bullanezen.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.