Over ons, Anke y Aart
2
page-template-default,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Over ons

Beeldhouwers Anke y Aart

Anke y Aart

WIE ZIJN ANKE Y AART.

Hallo, wij zijn Anke en Aart de Groot en we wonen nu respectievelijk 7 en 20 jaar met heel veel plezier in Spanje. Eerst in de omgeving van Rojales in de provincie Alicante, waar Aart als electriciën werkte en ik (Anke) als beeldhouwer. Na Aart’s pensionering is ook hij volop met beeldhouwen begonnen en zijn we samen workshops gaan geven. Wij maken grote tuinbeelden uit Spaans marmer, zowel realistisch als abstract en naast ons vrije werk, werken we ook in opdracht.

Wij zijn enorme natuurliefhebbers en hebben samen al vele ritten landinwaarts gemaakt, om Spanje nog beter te leren kennen. In juli 2017 hebben we een langgekoesterde droom waargemaakt en zijn we verhuisd naar het binnenland van Spanje. Naar de prachtige, natuurrijke omgeving van de plaats Bullas in de provincie Murcia.

 

 

 

 

 

 

Salto del Usero

Salto del Usero

De omgeving van Bullas.

Deze omgeving is een paradijs voor wandelaars, mountainbikers, crossmotoren, rustzoekers en natuurliefhebbers. Je kunt hier uren rondrijden of lopen zonder ook maar iemand tegen te komen, terwijl jij je ogen uitkijkt. Het landschap is hier zo mooi en afwisselend. Maar ook kunst- en cultuurliefhebbers komen hier volop aan hun trekken, want overal zijn prachtige kerken, kathedralen, musea en kastelen te bewonderen. Bullas en de omliggende steden als Caravaca de la Cruz, Cehegin, Mula en Calasparra zijn een bezoek meer dan waard. Verder is Bullas dé wijnstreek van Spanje, met verschillende bodegas en wijnmusea. Dit is een heel geliefde vakantiebestemming voor Spanjaarden, maar de buitenlandse toerist heeft het nog niet echt ontdekt.

 

 

 

 

 

 

Ons huis in Bullas

Ons huis in Bullas

De bevolking van Bullas (en omgeving).

Over de bewoners in deze regio raken we eigenlijk niet uitgepraat. Want wat zijn de mensen hier ontzettend lief en vriendelijk. Men heeft en neemt nog tijd voor elkaar. Kent elkaar, helpt elkaar en deelt alles met elkaar. Een Spaanse dame zei onlangs: ´Bullas is één grote familie´. Dit simpele zinnetje verwoord precies zoals wij het leven hier ervaren. Juist de bewoners maken dat wij hier, nu net een jaar na aankomst, al helemaal thuis zijn. Dit is meteen ook de reden dat wij de plaatselijke bevolking bij onze aktiviteiten en plannen betrekken.

 

 

 

 

 

 

Op pad met de Suuz

Onze Suzuki Samurai

Wij bieden heel veel workshops en aktiviteiten.

Door de samenwerking met de plaatselijke kunstenaars en overige bewoners zijn we in staat om het hele jaar door een breed scala aan workshops en andere aktiviteiten aan te bieden. Want waarom zouden we alles zelf doen, als de specialisten om de hoek wonen?! Waar mogelijk vinden de workshops op ons eigen terrein plaats en anders brengen we onze gasten in contact met de betreffende mensen. Dit project is vrij recent opgestart, dus blijf ons volgen op de pagina Workshops / Aktiviteiten.