Over ons, Anke y Aart
2
page-template-default,page,page-id-2,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Over ons

Beeldhouwers Anke y Aart

Anke y Aart

WIE ZIJN ANKE Y AART.

Hallo, wij zijn Anke en Aart de Groot en we wonen nu respectievelijk 7 en 20 jaar met heel veel plezier in Spanje. Eerst in de omgeving van Rojales in de provincie Alicante, waar Aart als electriciën werkte en ik (Anke) als beeldhouwer. Na Aart’s pensionering is ook hij volop met beeldhouwen begonnen en zijn we samen workshops gaan geven. Wij maken grote tuinbeelden uit Spaans marmer, zowel realistisch als abstract en naast ons vrije werk, werken we ook in opdracht.

Wij zijn beiden enorme natuurliefhebbers en hebben samen al vele ritten landinwaarts gemaakt, om Spanje nog beter te leren kennen. In juli 2017 hebben we een langgekoesterde droom waargemaakt en zijn we verhuisd naar het binnenland van Spanje. Naar de prachtige, natuurrijke omgeving van de plaats Bullas in de provincie Murcia.

 

 

 

 

 

 

Salto del Usero

Salto del Usero

De omgeving van Bullas.

We genieten hier volop van het wonen in de bergen, de rust en de stilte, de bossen en het uitzicht op de fruittuinen in de valleien. Van de duizenden sterren die ‘s nachts aan de hemel staan. Van de aanwezigheid van steenbokken, herten, vossen, wilde zwijnen, eekhoorns en overvliegende steenarenden. Bullas is bekend als wijnstad, met vele bodega’s en wijnmusea. Naast de druiven worden hier ook amandelen, olijven en ander fruit geteeld. Maar wat vooral opvalt is de gemoedelijkheid en vriendelijkheid van de bevolking. Deze omgeving is een heel geliefde vakantiebestemming voor Spanjaarden, maar de buitenlandse toeristen hebben het nog niet echt ontdekt. Voor ons voelt dit als het échte Spanje en we voelen ons hier heel erg thuis.

 

 

 

 

 

 

Ons huis in Bullas

Ons huis in Bullas

Wat wij doen naast het beeldhouwen.

Natuurlijk zijn en blijven we beeldhouwers en gaan we ook door met het geven van workshops, maar we nemen nu meer tijd om ook van andere dingen te genieten. Van ons leven in ons huis met de prachtige uitzichten, het zwembad en onze honden. We ontdekken de prachtige omgeving, bezoeken omliggende steden en dorpjes, fiestas, bodega’s, markten en andere dingen die specifiek bij deze omgeving horen. We willen meer leren over de wijnen, weten waar we het best het wild kunnen spotten. Waar de leukste bars en gezelligste restaurants te vinden zijn. Kortom, te veel om op te noemen

 

 

 

 

 

 

Op pad met de Suuz

Onze Suzuki Samurai

Wil jij meegenieten?

Wil jij ook weten hoe het leven hier is? Volg ons dan via onze Blog en/of kom gewoon zelf een kijkje nemen. Wij ontvangen maximaal 2 gasten per week, zodat we alle tijd en aandacht aan jouw vakantie kunnen besteden. Wil jij beeldhouwen? Dan gaan we beeldhouwen! Heb je andere wensen? Dan doen we dat! En wil je helemaal niks? Dan ga je lekker aan het zwembad liggen!

 

 

 

 

 

 

Wij zijn Sarabi en Simba

Wij zijn Mastin Españols, broer en zus en 2 jaartjes jong. We zijn lomp, onbehouwen, waaks, maar vooral heel lief voor alle mensen. We doen het liefst alles samen met Anke en Aart en bemoeien ons overal mee. Bezoek vinden we superleuk en natuurlijk proberen we dan ook een beetje aandacht mee te snoepen. Want knuffelen vinden we toch wel het allerfijnste dat er is.

 

 

 

 

 

 

Hiernaast blijven we ook workshops geven aan groepen van maximaal 5 personen. In dit geval zou je kunnen overnachten op Camping La Rafa of op Vakantiepark Cloan in Bullas of B&B’s hier in de omgeving.