Onze lieve Sarabi is ziek.

Ons lieve meisje is ziek. Waarschijnlijk voor de rest van haar leven, maar wij gaan er alles aan doen om te zorgen dat dit wel een blij leven wordt. Dit is trouwens ook de reden dat jullie een paar weken niets van ons gehoord hebben. Want als we iets geleerd hebben, dan is het dat als één van ons ziek is, we allemaal een beetje ziek zijn. Aart en ik van de angst en de zorgen, maar ook Simba was helemaal van slag. Op dit moment is Sarabi aan het herstellen en de vooruitzichten zijn veelbelovend, maar ook nog vol onzekerheden.

 

 

 

 

Het lijkt een poosje wel mee te vallen.

Het begon een aantal maanden geleden met een neusontsteking. Diverse onderzoeken volgen, met als diagnose een chronische ontsteking of een auto-immuunziekte. De definitieve uitslag kan alleen worden vastgesteld door haar te behandelen. Sarabi krijgt een korte, lichte Prednisonkuur en het herstel begint. De dierenartsen hopen dat het herstel zonder medicijnen doorzet en ze komen haar heel regelmatig controleren. Het lijkt heel langzaam de goede kant op te gaan.

 

Sarabi

Maar ineens gaat het heel fout.

Tot het een paar weken geleden ineens helemaal fout gaat. Sarabi´s neus, oogleden, voetzolen en buik zijn ontstoken. Er worden biopties genomen onder volledige narcose en in afwachting van de uitslag hiervan krijgt ze alleen medicatie tegen de jeuk. Maar een dag later verslechtert ze verder. Haar ontstekingen beginnen te bloeden en ze wil helemaal niets meer en reageert nergens meer op. Wij bereiden ons voor op het allerergste die dag. Dierenarts Jesus komt en neemt haar mee voor een aantal röntgenfoto´s. Dan krijgt ze een hele hoge dosering Prednison en hiermee verbetert haar situatie gelukkig heel snel.

 

 

Een ernstige diagnose.

Dan komt de uitslag van de biopties binnen, het is inderdaad de complexe auto-immuunziekte waar de dierenartsen Bernadina en Jesus al bang voor waren. Een ziekte die nog lange tijd nodig zal hebben om Sarabi te stabiliseren met medicijnen. We hebben nog een lange weg te gaan, maar het herstel is ingezet en de dosering Prednison is al een keer verlaagd. Nu is het vooral een kwestie van uitzoeken of er ook een allergie meespeelt en welk voer voor haar het beste werkt. De komende tijd zal Sarabi onder strenge controle blijven, maar tot nu toe zien we een stijgende lijn.

 

Sarabi

Onze dierenartsen zijn kanjers.

En wat zijn wij blij met Bernadina en Jesus! Want wat zijn die beiden van het begin af aan bezorgd en betrokken geweest en wat hebben ze Sarabi´s situatie serieus genomen. Ze zijn samen naar ons huis gekomen om Sarabi te onderzoeken en alles wat ze doen, doen ze in gezamelijk overleg. We hoeven niet eens een afspraak te maken voor de volgende controle, we krijgen van hun bericht wanneer ze komen. Binnen alle onzekerheden staat voor ons buiten kijf dat ook deze kanjers er alles aan zullen doen om Sarabi een zo gelukkig mogelijk leven te geven. Wij gaan ervoor!

3 reacties op “Onze lieve Sarabi is ziek.

  1. Oh ik lees dit nu net,wat erg , gelukkig is ze bij jullie terecht gekomen en krijgt ze alle zorgen.
    Geef ze een dikke poot van ons 4 sloebers en een knuf van ons.

Reacties zijn gesloten.