Onze allereerste (kook)workshop.

Na maandenlang mensen verzamelen, interviews houden en bloggen, was het gisteren zover: Onze allereerste workshop. Zo leuk, maar ook best spannend. Gelukkig was deze ´try out´ met vrienden en bekenden, maar deze mensen zijn beslist niet minder kritisch en dat is maar goed ook. Want wij zijn gek op kritiek, omdat dit de enige manier is om te leren en waar nodig bij te schaven. Het was in ieder geval beregezellig.

 

 

De kookworkshop Paella.

Voor de kookworkshop zelf hebben zich 3 deelnemers aangemeld, maar er zijn nog 5 mensen extra die graag mee willen eten. Ook dat kan natuurlijk. Omdat het behoorlijk koud is besluiten we om alles gewoon in huis te doen en met een Paella kan dat ook probleemloos. Juana Fernandez heeft alles perfect voorbereid. De Paellapan en bijbehorende gasbrander en ook alle ingrediënten en verdere benodigdheden. Wij hebben gekozen voor een Paella met kip, omdat het merendeel van de mensen niet zo van vis en zeevruchten houdt.

 

 

Aan de slag.

Dan worden we door Juana aan het werk gezet. Groenten snijden en de bouillon verwarmen en alle ingrediënten klaarzetten. Ondertussen krijgen we uitleg over de gekozen ingrediënten, waarom ze kiest voor de bekende paellarijst uit Calasparra i.p.v. de traditionele ronde rijst. Ze vertelt over de geschiedenis van de Paella en geeft allerlei tips waardoor de Paella eigenlijk niet kan mislukken en ze vertelt ons haar topgeheim. Wat dat is? Ja, dat is dus een topgeheim dat je alleen tijdens de workshops hoort.

 

 

Daarna wordt de Paellapan opgestart en legt Juana de volgorde uit. Langzaam vult de keuken zich met een heerlijke geur en ondertussen arriveren ook de andere gasten. Wijntje, biertje en andere drankjes erbij, de openhaard en de gaskachel aan en – jullie raden het al – de stemming zit er zo in. Binnen korte tijd zitten we  heerlijk te smullen. Nog even met zijn allen nazitten met een kop koffie en gezellig bijpraten. Als iedereen vertrokken is, zakken wij moe maar heel voldaan op de bank.

 

7 reacties op “Onze allereerste (kook)workshop.

 1. Het was erg leuk, zelfs voor iemand die er een hekel aan heeft om te koken. (Daar bedoel ik mijzelf mee) Dit is echt een gerecht voor de snelle kok die geen zin heeft om voor een groep eters de hele dag in de keuken te staan. Het is ook erg lekker geworden.
  Het leuke van dit gerecht is dat je er alles wat je maar wil en wat je lekker vindt in kan gooien………verder verklap ik niets.
  Als je in Spanje woont dan hoort het leren koken van een goede paella bij je opvoeding.

  Een aanrader deze workshop!!

  1. Wij zijn het helemaal met je eens, Tsui-Jing. Zo hebben we zelf geen ervaring met het koken voor grotere groepen en met een Paella heb je zo een écht Spaans gerecht op tafel staan. Maar ook het hele proces ´an sich´ is heel leuk om te doen en te volgen. Dus de deelnemers van de beeldhouwworkshop in november worden de eerste ´proefkonijnen´ van onze eerste eigen Paella. Als je wilt, mag je komen helpen en proeven.

 2. Gracias Anke y Aart!!! Me lo pasé genial con vosotros. Fuisteis grandes alumnos. Para la próxima vino y queso. Saludos a todos !!

 3. Ah na 7 jaren in Spanje wonen heb ik het ook nog steeds niet aangedurfd een paella te maken.
  Ik zal dus ook eens op workshop moeten komen.

  1. Eigenlijk is het heel simpel, Suzy, maar kom inderdaad maar eens de workshop volgen. Wij gaan het heel snel zelf proberen en ook met verschillende variaties. Met een paella zet je heel snel een heerlijke maaltijd op tafel, ook voor grotere groepen mensen.

Reacties zijn gesloten.