Mula

Mula, je raakt er niet uitgekeken.

Paleizen, kastelen, musea, prachtige panden en heel veel groen. Dit is onze conclusie na een dagje heerlijk ronddwalen in Mula, Murcia. We zijn er vandaag voor het eerst geweest en het leuke is dat alle bekende bezienswaardigheden op loopafstand van elkaar liggen. Natuurlijk heb je dan nog lang niet alles gezien, maar wel een goede eerste indruk gekregen. Je zult er in ieder geval van overtuigd zijn dat je zeker nog een keer  terug gaat.

Castillo de Mula.

 

Mula Mula Mula

 

 

 

 

 

 

 

Hier zijn wij vandaag met onze bezichtiging begonnen. Dit kasteel is ongetwijfeld de bekendste bezienswaardigheid van Mula. Het torent hoog boven de stad uit, vanaf de bergtop. Het is jammer dat je het kasteel zelf niet meer mag betreden, waarschijnlijk om veiligheidsredenen. Toch is het beslist de moeite waard om er naartoe te rijden. Het uitzicht is er namelijk adembenemend, zowel naar de omliggende natuur als naar het stadje dat dus in de diepte ligt.

Museo El Cigarralejo.

 

Mula Mula Mula

 

 

 

 

 

 

 

Als we in Mula zelf komen zien we al snel dit museum, dat sowieso al op ons verlanglijstje staat. Er zijn namelijk rondom Mula heel veel opgravingen gedaan, waarvan de vondsten hier te zien zijn. Wat ik zelf het mooist vind zijn de grote hoeveelheid vazen en potten. Allemaal in de kleur van de marmersoort die hier het meest voorkomt. De toegang tot het museum is gratis.

Iglesia de San Miquel Arcángel.

 

Mula Mula Mula

 

 

 

 

 

 

 

Als we doorlopen komen we op een heel gezellig plein, met op de achtergrond deze prachtige kerk. Voor de kerk staan beelden van 2 trommelaars. Er wordt ons verteld dat in de Semana Santa week nog altijd een nacht aan dit trommelen wordt besteedt. Tot mijn spijt kan ik niet vertellen waar deze traditie vandaan komt, maar we zullen beslist gaan kijken.

Iglesia de Santo Domingo.

 

Mula Mula Mula

 

 

 

 

 

 

 

Dan komen we bij weer een prachtige kerk, die op het moment dat we naderen net wordt afgesloten door de pastoor. Maar als we vragen of we heel eventjes binnen mogen kijken, worden de prachtige deuren weer wijd open gezwierd. De mannen laten ons niet alleen binnen, maar lopen mee om uitvoerig uitleg te geven. Als ik me terughoudend opstel bij het fotograferen, word ik juist aangespoord om alles van dichtbij te bekijken. Zo krijgen we te horen welke beelden gebruikt worden bij de Semana Santa en welke dingen nog meer gebruikelijk zijn in deze week. De trots en blijdschap om onze interesse straalt van deze mannen af. Ze attenderen ons ook nog op het klooster dat een klein stukje verder de berg op ligt. Natuurlijk gaan we daar ook kijken en we nemen met een heel fijn en voldaan gevoel afscheid van onze gastheren.

Manestario de la Encarnación.

 

Mula Mula Mula

 

 

 

 

 

 

 

Ook dit klooster ligt prachtig en is nog volop in bedrijf. Tijdens ons bezoek is er een dienst gaande in een ruimte naast de grote officiële zaal. Ook hier vind je prachtige religieuze beelden. Een deel van het klooster is op dat moment gesloten en dat is heel jammer, omdat hier snoepgoed verkocht wordt dat door de nonnen wordt gemaakt.

 

Inmiddels knorren onze magen en het wordt tijd voor een bezoekje aan één van de vele restaurants die Mula rijk is. We maken een willekeurige keuze, maar wat we te eten krijgen is heerlijk. Dan is het tijd om weer naar huis te gaan, maar we kijken terug op een heerlijke ontspannen dag, waarin we prachtige dingen gezien hebben.

 

Mula Mula Mula

2 reacties op “Mula, je raakt er niet uitgekeken.

  1. Wij zijn inwoners van Mula en zijn het met U impressies helemasl eens
    Heerlijk wonen en leven hier

Reacties zijn gesloten.