Middeleeuwse markt

Middeleeuwse markten in Spanje.

Middeleeuwse marktEigenlijk moet iedereen dit eens meegemaakt hebben, een middeleeuwse markt in Spanje. Ze worden het hele jaar rond gehouden en het is meestal een heel spektakel. Zo worden de stadscentra helemaal teruggebracht in middeleeuwse stijl met stro en zand in de straten, zodat jij je helemaal terug in die tijd waant.

 

 

 

 

 

Middeleeuwse marktWat kom je er zoal tegen?

Oude ambachten als beeldhouwers en smeden, die je daadwerkelijk aan het werk ziet. Muzikanten die muziek maken uit die tijd en acrobaten, dansers en danseressen. Iets wat op mij heel veel indruk heeft gemaakt zijn menselijke torens. Ongelofelijk wat zo’n groep presteert, met uiteindelijk een heel klein kind dat als een aapje via al die mensen naar de top klimt. Jammer genoeg heb ik er nog geen foto van, maar als het goed is dan kan ik dat snel goedmaken. Ook zie je er prachtige roofvogels, paarden, pony’s en ezels en voor de kinderen hele ouderwetse speelattributen.

 

 

 

Middeleeuwse marktWat kun je er kopen?

Allerlei soorten snoepgoed, ter plekke gebrande gesuikerde pinda’s of amandelen, noten leren sieraden, kruiden, theesoorten, kazen, worsten, zeepjes, kaarsen, diverse stoffen en nog veel meer snuisterijen. Kortom, te veel om op te noemen.

 

 

 

 

Middeleeuwse marktEten en drinken.

Alleen hiervoor zou je al moeten gaan, want die enorme pannen met gigantische hoeveelheden is al geweldig om te zien en dan hebben we het nog niet eens over de smaak. Er is een enorme variatie in broden, worsten, kebab, pizza’s en paella’s. Er staan lange tafels met stoelen en iedereen schuift hier maar lukraak bij aan. Dit is vaak de plek waar de Spanjaarden hun familie en/of vrienden ontmoeten, dus het is er een geroezemoes van jewelste.

 

 

 

Middeleeuwse marktWaarom moet je dit eens gezien hebben?

Heel simpel, de sfeer. Het is heel moeilijk te beschrijven, maar middeleeuwse markten zijn nergens anders mee te vergelijken en onwijs gezellig. Ze duren vaak 3 of 4 dagen, dus je kunt voor jezelf de meest geschikte dag uit kiezen. Als het maar even kan, gaan wij er naartoe. Wil jij dit ook eens meemaken, laat het ons dan weten. Dan informeren we je tijdig, wanneer er één hier in de omgeving gepland staat. Op 8 december a.s. gaan wij voor het eerst naar de middeleeuwse markt in Caravaca de La Cruz. We hebben gehoord dat deze geweldig is, dus wij kijken er echt naar uit.

2 reacties op “Middeleeuwse markten in Spanje.

  1. Dat lijkt ons erg leuk. Kunt u ons zeggen waar we kunnen vinden wanneer en waar deze markten zijn?
    Mvg,
    J Koevoets

Reacties zijn gesloten.