Mercado Medieval Caravaca

Mercado Medieval (middeleeuwse markt) in Caravaca de la Cruz.

Mercado Medieval CaravacaVandaag zijn we naar Caravaca de la Cruz geweest. Voor mij was het mijn eerste bezoek aan deze plaats en voor Aart was het al lang geleden. Met het schaamrood op mijn kaken moet ik bekennen dat ik erg bevooroordeeld ben geweest. Wat ik van Caravaca wist, was dat de plaats erg religieus is en dat er veel meer Engelsen wonen dan in Bullas en Cehegin. Voor mij was vooral dat laatste een reden om niet zo’n haast te maken met een bezoek. Wat ontzettend dom, want wat is Caravaca een prachtige stad! Het heeft een enorm groot oud centrum, met prachtige oude statige panden en – inderdaad – heel veel kerken. Omdat je dit op de foto’s van vandaag niet kunt zien, gaan we heel snel terug om een reportage volledig aan Caravaca te besteden. Ik kan niet wachten om deze plaats in zijn gewone, dagelijkse sfeer te kunnen bewonderen.

 

 

 

Mercado Medieval CaravacaDe mercado medieval in Caravaca.

De allerleukste middeleeuwse markten zijn toch die markten die in grote, oude steden worden gehouden. De steden met monumentale panden, poorten, kerken en de prachtige smalle straten. Daardoor waan je je als vanzelf meteen al terug in die tijd. Aan deze voorwaarden voldoet Orihuela in de provincie Alicante, maar Caravaca doet daar beslist niet voor onder. Het was vandaag heel erg druk, waarschijnlijk ook omdat het de meest warme dag was waarop de markt werd gehouden. Voor de rest was het helemaal zoals wij het van deze markten verwachten; veelzijdig, super gezellig en heel relaxed. Laat de foto’s voor zich spreken.

 

 

 

Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca Mercado Medieval Caravaca

2 reacties op “Mercado Medieval (middeleeuwse markt) in Caravaca de la Cruz.

    1. Ben jij er wel eens geweest? Er is namelijk rond augustus ook altijd een hele grote in Elche.

Reacties zijn gesloten.