Martina en Storm

Martina en Storm, 2 kanjers die er nog steeds bij horen.

Onze blogs zouden niet compleet zijn, zonder het noemen van de namen van deze 2 bijzondere honden. Deze superlieverds, die hier nog dagelijks onderwerp van gesprek zijn.

Martina en StormStorm

Mijn Golden Retriever Storm was 5 toen wij naar Spanje vertrokken. Een heerlijke vent, heel stabiel en sociaal en lief voor alles en iedereen. Natuurlijk was hij ook wel eens stout, dan leek hij de te verwachten straf in te calculeren en deed hij het toch. Maar echte problemen heeft hij nooit veroorzaakt. In Nederland gingen we 3 keer per dag een uur naar het park en dan kon hij volop zwemmen en spelen met zijn vriendjes.

 

 

 

Martina en StormMartina

Toen we ons huurhuis in Catral gingen bezichtigen liep daar een Mastin Español van van 3 maanden, met de naam Martina. De huiseigenaar bood aan om haar achter te laten als gezelschap voor Storm. Omdat ik het ras niet kende heb ik eerst contact opgenomen met de Mastin Español vereniging in Nederland. Van hun kreeg ik te horen dat dit ras  niet luistert als ze zelf het nut ervan niet inzien. Moeilijk te trainen is omdat ze zich maar kort kunnen concentreren, maar waakt als de beste. Omdat ik bang was dat Storm niet meer gelukkig zou zijn als enig kind, heb ik Martina erbij genomen. De eerste 3 dagen heeft Storm haar grotendeels genegeerd, maar toen kon hij haar pogingen om met hem te spelen niet langer weerstaan en vanaf dat moment waren ze de dikste vriendjes.

 

 

Martina en StormDikke vriendjes

Een mooi voorbeeld van niet luisteren van een Mastin kreeg ik al snel. Martina stond met haar voorpoten op het aanrecht op zoek naar etensrestjes. Toen ik haar corrigeerde keek ze me aan met een blik van ‘maar als ik dat niet mag, dan kan ik er toch niet bij. Hoe dom kun je zijn als baas’. Het was meteen duidelijk dat dit niet ging werken, dus hebben we haar toen maar tot souz chef gebombardeerd.

 

 

 

 

Martina en StormOok heeft Martina Storm omgeschoold van jachthond naar waakhond, omdat er op het terrein nu eenmaal weinig te jagen viel. Nooit eerder heb ik Storm zo vaak horen blaffen. Ik zie ze nog samen aan de poort staan. Storm blaffen en Martina naast hem die hem leek aan te moedigen. ‘Goed zo Storm, het blaffen klinkt goed, maar het mag nog wel wat harder’. En Storm blafte harder.

 

 

 

 

Martina en StormTinus en Storm hebben samen een paar heerlijke jaren gehad. Altijd samen, spelen en rennen over het terrein. Toen het lijfelijk spelen wat minder werd, bleek al snel dat Storm darmkanker had, al leek hij er zelf weinig last van te hebben. Maar als klap op de vuurpijl kreeg Martina epilepsie toen ze pas 5 jaar was en binnen een paar weken is ze hieraan gestorven. Toen Storm 2 maanden na haar dood nog steeds intens verdrietig was hebben we besloten om 2 Mastin pups erbij te nemen. Deels omdat we wisten dat Storm ook niet meer lang te leven had, maar ook in een poging om hem wat op te vrolijken. Dit leek heel even te werken, maar al snel was het verdriet terug. Drie maanden na Martina is ook Storm gestorven en beide honden liggen samen in een graf op het terrein in Catral. De plek waar ze samen zo gelukkig zijn geweest.

3 reacties op “Martina en Storm, 2 kanjers die er nog steeds bij horen.

  1. 2 grote lieve lobbessen…… blij dat ik ze gekend heb………… beide veel te jong gegaan……. maar iedere hond gaat te vroeg…. je wil t liefst dat ze 30 worden………….
    Voor altijd in het hart…………..

  2. Zo mooi beschreven,raakt maar geeft langs de andere kant ook een warm liefdevol gevoel.

Reacties zijn gesloten.