Marketing, het is een vak, zeggen ze.

Tot nu toe hebben wij niet of nauwelijks iets aan promotie gedaan, omdat we het liefst gewoon lekker aan het werk zijn. Maar ja, als op een gegeven moment je tuin vol met beelden staat …… Een hele leuke uitzondering was de Kerstmarkt in Benijofar in 2015,  wat kregen we veel leuke reacties. Hier in Bullas kent vrijwel niemand ons, dus moeten we weer helemaal opnieuw beginnen en daarvoor hebben we al diverse ideeën. In eerste instantie willen we ons richten op de 3 plaatsen Bullas, Cehegin en Caravaca de la Cruz. In deze plaatsen gaan we naar het gemeentehuis en de toeristeninformatie om te vertellen wie we zijn en wat we doen. Verder willen we eenmalig op de plaatselijke wekelijkse markten gaan staan, omdat werkelijk de hele bevolking hier naartoe komt. Hiermee hopen we vooral onze workshops te kunnen promoten.

 

 

 

Verder gaan we Camping La Rafa in Bullas bezoeken en hiervoor zijn meerdere redenen. Deze camping heeft onder de Spanjaarden een hele goede reputatie, dus wij willen zien of het een leuke camping is om bij Nederlanders aan te bevelen die bij ons een workshop willen volgen. Maar we hopen ook dat hier overwinteraars verblijven die interesse hebben in onze workshops. Om deze zelfde redenen gaan we ook vakantiepark Cloan bezoeken. Op dit kleinschalige vakantiepark staan 5 complete vakantiehuizen en het heeft een enorm zwembad en een kleine kinderboerderij. Hier verwachten we geen overwinteraars, maar zou wel heel aantrekkelijk kunnen zijn voor mensen die een weekje (of 2) overkomen voor een workshop. Bovendien ligt dit op loopafstand van ons huis.

Dit deel van de marketing is heel goed aan ons besteed, want kletsen kunnen we wel.

 

 

 

Online marketing.

Maar dan …… SEO teksten, focus-trefwoorden, meta-beschrijvingen, alt-attributen. Wat dit zijn? We hebben nog geen idee, maar we gaan het leren. Sterker nog, we moeten het leren om hoger in Google te komen, want tot nu toe zijn wij op Google in geen velden of wegen te bekennen, haha. Daarom zijn we sinds kort begonnen met het volgen van online workshops, al hebben we daar tot nu toe nog steeds te weinig tijd voor kunnen vrijmaken. Toch wordt dit hoog tijd, omdat we steeds meer het gevoel krijgen dat we achter de feiten aanhollen. Dus vanaf volgende week gaan we hier echt een paar dagen  volop mee aan de slag.

 

 

We zijn duidelijk nog zoekende, want welk soort site en blogs passen nu het best bij ons? Wat is voor onze lezers het prettigst? Zo zijn we via dit blog in contact gekomen met Wim Thys, die ons heel lief adviezen geeft. Wim schrijft al veel langer blogs over zijn omgeving op zijn blogweb https://cabodegata.blog/. De omgeving van Cabo de Gata hebben wij 2 jaar geleden bezocht en is een bezoekje meer dan waard. Wat ons aanspreekt op Wim’s blog is dat zijn blogs allemaal onder elkaar staan, waardoor je niet blog voor blog hoeft te openen. Kortom, we hebben nog wat beslissingen te nemen en er zal de komende tijd nog best het één en ander veranderen, maar er wordt in ieder geval aan gewerkt.

Maar het allerbelangrijkst ben jij, onze lezer. Dus als jou iets opvalt, je verbeterpunten ziet of tips of vragen hebt. Laat het ons weten, want dat zouden we alleen maar vreselijk leuk vinden.

2 reacties op “Marketing, het is een vak, zeggen ze.

  1. Geweldig dat enthousiasme van jullie. Heerlijk gewoon. Dat moet helemaal goed komen met alles. Ik gun jullie het beste! ❤️

    1. Dank je wel hoor, lieverd. We vinden het zelf ook steeds leuker worden en we hebben de boel ook niet eerder zo leuk voor elkaar gehad als nu. Maar we gaan de komende week eerst even vakantie houden. Hierover lees je alles in het blog van morgen. Tot snel en dikke kus.

Reacties zijn gesloten.