Stuwmeer Canara

Een magische verrassing tijdens een rit, in Canara.

Canara
Canara

We willen naar Cehegin om koffie te halen bij de Mercadona en om te zoeken waar de olijven naartoe moeten die we volgende week gaan oogsten. Omdat we geen zin in de snelweg hebben, pakken we de route door El Chaparal die we zo mooi vinden. Na El Chaparal pakken we een voor ons onbekende weg die in ieder geval de goede richting op lijkt te gaan. Maar die weg slingert zo dat we op een gegeven moment bij benadering niet meer weten waar we zitten. Dat geeft niks, genoeg benzine in de tank, met niemand een afspraak en de tijd aan onszelf. We zien wel waar we uitkomen, de natuur is ook hier in ieder geval weer geweldig. Heel bergachtig en bosrijk, afgewisseld met fruittuinen, maar ook net weer anders dan bij ons.

 

 

 

 

Stuwmeer Canara
Stuwmeer Canara

Geen idee waar we zijn.

Op een gegeven moment rijden we echt weer door de hoogvlakte. Je herkent het door de graanvelden, afgewisseld door de bergtoppen die als een soort gigantische molshopen de kop opsteken. Het lijkt erg op het gebied bij Calasparra, waar we een keer geweest zijn, maar we hebben nog steeds geen idee. We passeren het dorpje Cañada, nooit van gehoord. Dan komt het piepkleine dorpje Canara. We rijden er door de smalle straatjes, waar werkelijk geen mens te zien is. Het straatje wordt nog smaller en eindigt ineens net over de bergtop. Er is nog net genoeg ruimte om te keren en we maken juist aanstalten om dat te doen, als we om ons heen kijken.

 

 

 

Stuwmeer Canara
Stuwmeer Canara

En dan een gigantische verrassing in het piepkleine dorpje Canara.

Tot onze stomme verbazing zien we een meer. Een meer, hier in het hooggebergte? De laatste plek waar je zoiets verwacht? Het blijkt een stuwmeer te zijn en wat voor één. We popelen om naar beneden te lopen om dit van dichtbij te zien en wat is dát de moeite waard. Het is prachtig! Geweldig! Fantastisch! Het heeft bijna iets magisch en ik schiet er een beetje van vol. Wat is het toch heerlijk om af en toe te verdwalen, want als je naar iets dergelijks op zoek gaat, zul je het waarschijnlijk nooit vinden.

 

 

 

 

Stuwmeer Canara Stuwmeer Canara Stuwmeer Canara

 

4 reacties op “Een magische verrassing tijdens een rit, in Canara.

    1. Ja joh, bijna bizar om tegen te komen in het absolute hooggebergte. Dat is wel het laatste wat je verwacht.

  1. Prachtig! Wat is Spanje toch een mooi land met al die verschillende landschappen.

Reacties zijn gesloten.