De laatste loodjes voor we erop uit kunnen voor de promotie.

Gisteren schreef ik in het blog https://ankeyaart.com/dagje-leven-thuis/  ‘Dagen dat je lekker rond het huis lummelt en vooral bezig bent met om je heen kijken’. Vandaag ga ik je vertellen wat dit ‘lummelen’ tot nu toe ingehouden heeft.

Nieuwe folders en visitekaartjes.

Deze waren natuurlijk nodig vanwege de nieuwe adressering en telefoongegevens, maar ook de foto’s aan de binnenkant zijn vervangen door foto’s van de beelden die we op dit moment nog hebben. Nieuw hierbij is dat bij ieder beeld de hoogte vermeld staat. Verder hebben we ervoor gekozen om zo min mogelijk tekst te gebruiken, om de folder zo internationaal mogelijk te houden. Om deze reden hebben we ook vlaggetjes van de landen waarvan we de talen spreken geplaatst. Nu zeg ik wel dat ‘wij’ dat gedaan hebben, maar in werkelijkheid zijn ‘wij’ Hans Hendriks van Graphic design en photography.  Maar daarmee waren we er nog niet, want in Dolores hadden we een printshop voor dit soort zaken en hier moesten we natuurlijk weer gaan zoeken, maar het is gelukt. Een klein bedrijfje in Bullas heeft het naar volle tevredenheid voor ons geregeld.

 

 

 

Sokkels bouwen.

Eigenlijk hebben we nooit sokkels gehad. Deels omdat kant-en-klare voor ons gewoon te duur zijn, maar ook omdat de meest standaard exemplaren het gewicht van onze beelden niet kunnen dragen. In Catral gebruikten we witte stenen blokken, die wel volstaan maar niet aantrekkelijk te noemen zijn. Hier, bij ons huis in Bullas, zagen we de lage stenen tuinmuurtjes die gebouwd zijn van een mix van keien en cement en hierdoor kwamen we op het idee om op deze manier ook onze sokkels te bouwen. Hoe we dat gedaan hebben kun je lezen in het blog https://ankeyaart.com/zelf-stenen-sokkel-bouwen/. De keien kunnen we zo van de berg halen. Sterker nog, die liggen keurig opgestapeld, omdat ze door de tuinders van het land worden gehaald om beschadiging aan de landbouwmachines te voorkomen. Deze sokkels kunnen alleen op hun definitieve plek gebouwd worden. Officieel staan ze los, maar ze zijn echt niet te verplaatsen zonder hijskraan. Nog een leuke anekdote; Aart ging weer keien halen bij een middagtemperatuur van 40 graden. Gelukkig vond hij in het bos ook een stapel. Alleen bleken deze helemaal begroeid met mos, dus ik heb me helemaal wezenloos zitten borstelen, haha. Ondanks dat is het resultaat 8 sokkels, 6 hoge en 2 lage.

 

 

Een facelift voor de Spaanse danseres.

Wij vonden haar wat norsig en ze had ook een beetje een verbeten bekkie. Dan kun je natuurlijk zeggen dat ze gewoon heel erg haar best doet om goed te dansen en daarom zo moeilijk kijkt, maar je kunt er ook voor kiezen om haar wat vrolijker en mooier te maken. Wij hebben voor dat laatste gekozen en daarom ondergaat ze op dit moment een facelift. Wat een gepriegel en nooit eerder hebben we zo vaak in de spiegel gekeken om te zien hoe een gezicht er  precies uitziet. Maar het is ook heel erg leuk om te doen, al zie je per dag amper wat er is gebeurd. Het is echt millimeterwerk, maar ze wordt wel iedere keer een beetje blijer. De rechterkant is op het mondje na bijna af, dan de andere kant nog. Uiteindelijk moet en zal ze lachen.

 

 

 

 

De beelden plaatsen, repareren en in de was zetten.

De afgelopen maanden lagen onze beelden heel triest op kussens op de grond. Vorige week zijn ze uit deze benarde positie bevrijd en in vol ornaat op de sokkels geplaatst. Daar worden we toch vrolijk van, vooral omdat een aantal al vanaf grote afstand van ons huis te zien is en het ook voor de enkele voorbijganger meteen duidelijk is wat wij hier doen. Maar er blijken er ook een paar lichte beschadigingen aan de verhuizing overgehouden te hebben. Zo had een spanband op De Vrucht een klein spoor achtergelaten, dat inmiddels door Aart hersteld is. Maar ook De Cirkel is op het dunste deel een klein beetje beschadigd. Dit moet de komende dagen nog hersteld worden. De witte beelden zijn al in de was gezet en voor de rode beelden is bijenwas besteld, dat we deze week op kunnen halen.

 

 

 

Bewegwijzeringsbordjes maken.

Omdat ons uiteindelijke doel is om klanten en cursisten naar ons huis te krijgen, zou het best handig kunnen zijn als zij ons huis ook kunnen vinden. En om dat nu allemaal uit te gaan leggen wordt toch wel een heel gedoe. Daarom hebben we bordjes ontworpen die we vanaf Bullas op de route naar ons huis gaan plaatsen. We hebben er 3 nodig en maken nog een gevelplaat voor aan de tuinmuur. Het ontwerp voor de bordjes is klaar en Aart is bezig met het schilderen van het hout. In eerste instantie wilden we de letters erop gaan schilderen, maar vandaag hebben we bedacht dat we eerst even naar de printshop gaan om te informeren naar de mogelijkheid voor mooie en duurzame belettering. Dit zal heel wat werk schelen, met zeer waarschijnlijk een veel mooier resultaat. Dit wordt dus vervolgd.

 

 

Onze website, blogs en online marketing.

Nu komen we op een onderwerp waarbij het schaamrood naar mijn wangen stijgt. Want waar ik eerder, met mijn eigen bedrijf, altijd voorop liep als het om de nieuwste ontwikkelingen ging, weten we nu eigenlijk niets meer. Maar ja, de afgelopen jaren associeerden we de computer met werken en juist daar waren we allergisch voor. Met als gevolg dat we nu weer helemaal bij moeten scholen. Gelukkig is de website inmiddels wel vernieuwd. Vooral met dank aan Bianca en Hans Hendriks, die precies begrijpen wat wij willen en flink met ons meedenken. Maar de gedetailleerde uitwerking en het schrijven van de blogs zullen we zelf moeten doen en daarvoor moeten we echt handiger worden met WordPress, het programma waarin onze site is opgebouwd. En dan hebben we het nog helemaal niet over het feit dat Google ons nog bij lange na niet weet te vinden. Dus hebben we ons onlangs opgegeven bij Rimke de Groot (nee, geen familie) van http://ondernemersinhetbuitenland.nl/ . Zij gaat ons leren hoe wij het optimale effect kunnen halen uit onze website en blogs. En geloof me, we beginnen er zo langzamerhand weer echt lol in te krijgen.

 

Maar ehhh Aart, nu ik alles even op een rijtje gezet heb, geloof ik dat het toch wel meevalt met dat ‘gelummel’ van ons. Het begint toch zo langzamerhand weer op werken te lijken. Ach, wel werk waar we onwijs veel plezier in hebben. We zijn nu bijna klaar voor de volgende stap; de promotie. Ook volledig nieuw voor ons, maar daarover later meer.

2 reacties op “De laatste loodjes voor we erop uit kunnen voor de promotie.

  1. Misschien een tip die naar mijn idee wat misverstanden kan voorkomen. Een blog is een verzameling berichten. Je maakt dus niet telkens een nieuwe blog maar een nieuw bericht in je blog. WordPress werkt op die manier. Groeten en succes met jullie plannen.

    1. Dank je enorm voor deze tip, Wim. We zijn onlangs weer opnieuw begonnen met bloggen en gisteravond heb ik de eerste online cursussen gedaan. Ik wist dat ik met terugwerkende kracht aan zou moeten passen, maar niet dat het hier al fout gaat. Ik ga er meteen vandaag al induiken.

Reacties zijn gesloten.