Kookworkshops voor paellas en tapas. - Anke y Aart
1514
post-template-default,single,single-post,postid-1514,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Kookworkshops voor paellas en tapas.

Kookworkshops

25 aug Kookworkshops voor paellas en tapas.

Als wij Maria van dansschool La Rosa del Carmen vertellen dat we nog iemand zoeken voor kookworkshops, noemt zij meteen de naam Marina Nadal Jimenez. Een vriendin van haar, die ontzettend lekker kan koken. Nu kennen wij Marina al, omdat we bij de slagerij van haar familie de entreekaartjes voor het Festival de Verano hebben gekocht. Aart vertelde destijds bij thuiskomst dat Marina heel enthousiast had gereageerd, omdat wij interesse hadden in dit feest. We waren inderdaad de enige niet-Spanjaarden in het cultureel centrum die avond. Daarna hebben we de slagerij nog diverse keren bezocht, dus het idee om deze  leuke meid in te schakelen is wel heel aantrekkelijk. Als ik de slagerij binnenloop om het Marina te vragen, blijkt ze al van alles op de hoogte te zijn en wil ze heel graag met ons praten.

 

 

Zoveel passie voor koken.

 

Op het moment dat Marina begint te vertellen over koken is ze niet meer te stoppen. De slagerij is al 4 generaties lang in de familie en koken doet ze al vanaf heel jonge leeftijd. Ze heeft heel veel van haar ouders en oma´s geleerd en nog steeds luistert ze heel goed naar tips van de oudere generaties. Juist de ouderen weten als geen ander de gerechten net iets specialer te maken en hebben gouden tips. Adviezen die in geen enkel boek terug te vinden zijn, maar worden overgedragen van generatie op generatie. Verder heeft ze nog 2 jaar gestudeerd aan het Instituto ´La Flota´ in Murcia en voor de rest heeft ze veel ervaring opgedaan in de diverse restaurants die door familieleden worden of zijn gerund. Marina´s interesse richt zich, naast de Spaanse keuken, ook op Zuid-Amerikaanse gerechten.

 

Heel veel ideeën voor de kookworkshops.

 

Bij onze kookworkshops willen we ons beperken tot paellas en tapas, maar dat blijkt geen enkele belemmering. Willen we Spaanse-, regionale- of typisch Bullaneze gerechten? Meteen volgt een enthousiaste opsomming van heel veel mogelijkheden. We schieten in de lach, omdat we er zelf nog veel te weinig van weten. Meisje, zorg er vooral voor dat je zelf plezier houdt in het geven van de workshops. Want zo lukt het je beslist om dat enthousiasme over te dragen op de deelnemers. Deze kookworkshops worden alleen bij ons thuis gehouden, omdat hier wat meer vertaalwerk bij nodig zal zijn. Deelname is mogelijk vanaf 4 personen en Marina belooft dat de deelnemers bij afronding van de workshops een aantal recepten mee naar huis krijgen. Prijs: € 35,- p.p. per dag, inclusief maaltijd.

 

Marina Nadal Jimenez.

 

Is een hele spontane, vrolijke, enhousiaste meid. Dit merk je aan de manier waarop ze haar klanten in de slagerij begroet en zeker ook als ze over haar passie – koken – vertelt. Wij zijn heel blij dat we deze vrolijke noot toe kunnen voegen aan ons team. Je kunt ook rechtstreeks contact met Marina opnemen via haar Facebookpagina https://www.facebook.com/marina.nadaljimenez

3 Reactie's
 • Tsui Jing Chao
  Geplaatst op 13:08h, 25 augustus

  Al heb ik een gruwelijke hekel aan koken, ik zou wel een workshopje tapas willen volgen!!
  Ik zeg niet dat ik niet kan koken, ik eet alleen liever wat een ander heeft gemaakt, hanaha.

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 13:14h, 25 augustus

   Geloof me, Tsui-Jing, als je Marina zo enthousiast hoort praten over het koken en de allerbeste ingrediënten, dan krijg zelfs jij weer zin om het zelf te gaan doen. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op de eerste workshop.

 • Tsui-Dan
  Geplaatst op 18:22h, 25 augustus

  Lijkt me heel leuk. Ook uitleg over bepaalde groente die ik op de markt tegenkom zou leuk zijn. 🙂