Inbraak in Catral

De inbraak in ons huis in Catral.

Bij ons huis in Catral stond zomer en winter, dag en nacht, de buitendeur open. Zodat Martina en Storm naar binnen en buiten konden, wanneer ze wilden. Dit gebeurde nogal eens, bijvoorbeeld als ze een beest hoorden of als de buren ’s nachts op het land aan het werk waren. Storm sliep altijd bij ons op de slaapkamer naast ons bed en Martina had zich het logeerbed toegeëigend, waar speciaal voor haar een hele dikke oude sprei op lag.

 

Inbraak in CatralIn de zomer van 2016, rond 3.00 uur, vloog Martina luid blaffend naar buiten. Aan het blaffen hoor ik dat er echt iets aan de hand is, dus ik loop achter haar aan. Ik verwacht dat het de buren zijn of een loslopende hond. Ze rent meteen naar de achterkant van het houten schuurtje dat naast de omheining een stukje naar achteren ten opzichte van het huis staat. Terwijl ik haar volg hoor ik een vrouwenstem. Zie je wel, het zijn de buren.

 

 

 

 

Inbraak in CatralAls ik ook achter het schuurtje kom, zie ik een aantal mannen en een witte auto op het terrein naast ons. De buren hebben ook een witte auto, dus …… . Martina staat bij de omheining tekeer te gaan en ineens zie ik dat het gaas boven het lage muurtje helemaal weg is. Ik schrik me wezenloos en snap er ook helemaal niets van met mijn slaapdronken hoofd. Maar natuurlijk wil ik niet dat Martina de buren iets doet, dus ik grijp de 2 gaasdelen weer bij elkaar en roep Aart. Hoewel ik verwacht dat Aart alweer terug naar bed is gegaan, staat hij binnen 2 tellen naast me (hij is op z’n blote voeten over zeker 100 meter grof grint gerend). Ik zeg dat ik totaal niet begrijp wat er aan de hand is, maar Aart zegt: ‘Bel de politie’. Huh? Politie? Wat is er dan? Maar ik bel. Ondertussen zijn de mannen in de witte auto gestapt en draaien zonder licht heel provocerend een aantal rondjes, voor ze verdwijnen.

 

 

 

Inbraak in CatralAart heeft meteen gezien dat de auto geen nummerplaat had, maar gelukkig ook welk type auto het was. We kijken om ons heen en zien dat er allemaal spullen van ons, net buiten de omheining, keurig op een rijtje liggen. Klaar om ingeladen te worden. De inbrekers zijn niet in huis geweest, alleen in onze 2 schuurtjes. In het stenen schuurtje staat onze tweede koelkast en zelfs die hebben ze geplunderd. Ja, je zal maar honger krijgen onderweg, haha. Veel spullen zijn dus blijven liggen, maar al snel blijkt dat ons belangrijkste en duurste beeldhouwgereedschap wel verdwenen is. Dit professionele gereedschap hebben ze blijkbaar meteen op waarde weten te schatten en gelijk in de kofferbak gelegd.

 

 

 

Inbraak in CatralGelukkig is de politie er al snel en als we de volgende dag aangifte doen, horen we dat er in de afgelopen weekenden minstens 28 inbraken hebben plaatsgevonden. Alleen al in onze buurt. Een poosje later wordt er een Spaanse familie (met daaronder 1 vrouw) aangehouden en een groot magazijn met gestolen goederen gevonden. Maar het belangrijkste is dat wij van het hele avontuur geen enkele angst hebben overgehouden. Waarschijnlijk omdat we ze gezien hebben en beseffen wat een stel schlemielen het zijn. En dat Martina – onze superwaakhond – op die bewuste nacht net even heel lekker lag te slapen op haar logeerbedje. Dat hebben we haar geen moment kwalijk genomen. Zij zichzelf wel, bleek later heel duidelijk uit haar gedrag.

2 reacties op “De inbraak in ons huis in Catral.

  1. Ik weet t nog………… als je t zo terug leest, is t net of t pas gebeurd is…. maf is dat….. Waken jullie nieuwe vrienden net zo goed? xje voor beide….

    1. Sarabi is veel waakser dan Simba. Zij is – net als Martina – ook degene die nog zeker een half uur blijft wachten als iets al voorbij is. Simba is luier en komt pas als hij zeker weet dat er iets aan de hand is. Maar aan de andere kant is hij helemaal nergens bang voor en gaat overal op af en hij gaat zeker Sarabi helpen als er iets is. Zo hebben we hem volop in het wildgaas zien duiken, toen er een wild zwijn aan de andere kant stond. Sim is echt een stoomwals die er echt voor gaat, terwijl Sarabi dan een half metertje achter hem blijft staan. Toch weten we ook zeker dat Sarabi vol in de strijd gaat als Simba in de problemen komt. Die twee zijn één.

Reacties zijn gesloten.