Sarabi

Honden met mankementen, dat wil je niet.

SarabiSarabi.

Sarabi kreeg een paar weken geleden problemen met haar neus. Droog, korstvorming, etc. Nu had onze vorige Golden Retriever Storm dat ook regelmatig, dus we dachten het te kunnen verhelpen met dezelfde soort creme. Nou, niet dus. Daarna nog antibioticacreme geprobeerd. Ook niet. Uiteindelijk nog pure Aloe Vera, maar ook dat mocht niet baten. Dus gingen Aart en ik samen naar de dierenarts. Allereerst om te vragen of ze ook huisbezoeken doen. Want als Sarabi bang wordt, dan trekt ze haar landingsgestel in en gaat liggen. Groot is de vent die haar dan nog van de plaats krijgt, haha. En met Simba hebben we al meegemaakt dat hij dubbel beschermend wordt naar mij toe, in een vreemde omgeving. Dus daar willen we ook geen risico mee nemen.

 

 

Gelukkig gaf dierenarts Bernadina aan geen enkel probleem te hebben met bezoeken aan huis. Maar toen we over Sarabi´s neus vertelden, begon ze meteen over Leishmania. Man, ons hart zat meteen in onze keel. Daar hadden we nog echt niet aan gedacht. De hele weg naar huis hebben we bijna zitten stuiteren in de auto van schrik. Achteraf blijkt Leishmania ook weer niet zo verschrikkelijk te hoeven zijn als wij dachten. Maar ja, dat weet je pas als je je daarin verdiept hebt. Gelukkig bleek uit de testen dat het geen Leishmania is en inmiddels is ze behandelt. Sarabi´s neus is nog steeds niet helemaal herstelt, maar volgens DA Jesus heeft dit tijd nodig. Ze krijgt in ieder geval al een hele tijd geen medicijnen meer, maar ze blijft wel onder controle van Jesus, die inmiddels haar grote vriend geworden is.

 

SarabiSimba.

Deze maffe kerel van ons is gevoelig voor oorontstekingen. Hoewel Simba zich over het algemeen heel goed door Aart laat behandelen, is hij op een gegeven moment panisch geworden als het om zijn oren ging. Op zo´n moment vecht hij alsof zijn leven ervan afhangt. Zo erg zelfs, dat we gezegd hebben dat een eventuele behandeling door een DA onder narcose zou moeten gebeuren. Op een gegeven moment ontdekten we dat we in ieder geval niet met flesjes en andere attributen in zijn buurt moeten komen. We hebben het een hele poos onder controle kunnen houden met olijfolie. Klein schaaltje olijfolie, vinger erin dopen en daarmee zijn gehoorgang soepel houden. Dit ging best goed, maar helemaal herstellen deed het niet.

 

 

Bij één van de controlebezoeken voor Sarabi van Jesus, kwamen Simba´s oren ter sprake. Volgens Jesus duiden oorontstekingen vaak niet enkel en alleen op oorontstekingen. Maar is het een algemeen huidprobleem, dat zich uit in de vorm van een oorontsteking. Jesus gaf aan bij het volgende bezoek alles mee te zullen brengen voor een behandeling en dan meteen een monster te nemen voor onderzoek. Natuurlijk geven we meteen aan dat zo´n behandeling een groot probleem kan worden bij Simba. Jesus is dus gewaarschuwd, maar hij wil het proberen.

Nou, dat heeft hij geweten. Vorige week kwam Jesus, gewapend met een muilkorf. Een muilkorf die al heel snel vakkundig door Simba werd verwijderd, waardoor hij bijna de kans had om Jesus te bijten. Gelukkig bijna, want hij werd door Aart tegen de grond gedrukt, die meteen ook nog kans zag om Sim´s bek dicht te houden. Maar het is gelukt. Jesus heeft vloeistof in zijn oor gespoten en het monster kunnen nemen. Meteen ´s avonds kregen we al de uitslag van het onderzoek per mail. Het was wat Jesus dacht dat het was. Een week lang niets meer aan doen en na een week komt Jesus weer voor controle.

Dat volgende bezoek was vandaag en wat zag ik er tegenop. Want Simba is een ongelofelijke lieverd, die op zo´n moment alleen handelt uit pure angst. Ik was bang dat hij door de laatste behandeling blijvend bang voor een DA was geworden en nu nog moeilijker te behandelen zou zijn. Niets is minder waar. Simba heeft zich vandaag probleemloos onder handen laten nemen door Jesus. Zijn oor is enorm verbeterd en blijkbaar heeft Simba zelf ook ontdekt dat Jesus juist komt om hem te helpen. Hij heeft nog een keer dezelfde vloeistof in zijn oren gekregen en over 20 dagen komt Jesus weer kijken. Het is in ieder geval heerlijk om te weten dat Jesus en Simba ook gewoon hele dikke vriendjes zijn.

 

Sarabi