Het mag nog wat wilder.

Een groot deel van ons terrein is prachtig aangelegd. Strak geplaveid en antiworteldoek onder alle delen met grint of zand. Lekker onderhoudsvriendelijk. Maar er is ook een deel berg. Rotsblokken, keien, zand en daartussen dennenbomen, kruiden (vooral Rozemarijn) en andere wilde planten en bloemen. Juist die tegenstelling vinden wij zo vreselijk mooi, maar het wilde deel mag van ons nog groter en wilder.

Hoe maken we het wilder?

 

Het hele jaar door komen we in de bergen en bossen prachtige bloemen, planten en grassoorten tegen. Dus gaan we vanaf nu deze steeds uit de natuur halen en ze overbrengen naar onze berg. Dit kunnen natuurlijk volledige planten zijn, maar ook zaadjes. Kijken of ze hier dan aanslaan, zodat we een nog grotere variëteit krijgen. Vandaag hebben we de eerste planten gehaald en er ligt nu standaard een schop in de auto, voor als we weer wat moois tegenkomen. Of het gaat lukken? Geen idee, maar we hebben niks te verliezen en als het wel lukt, dan wordt het fantastisch.

Hoe maken we het groter?

 

Achter ons huis ligt een berghelling, dat door onze huiseigenaar is geëgaliseerd en voorzien van antiworteldoek, zand en grint. Op dit deel staan diverse olijfbomen, die regelmatig water moeten hebben. Het zand en het grint waren al naar beneden gezakt voor we hier kwamen wonen. En als we de bomen water geven, dan verdwijnt dit ook met een rotvaart naar beneden. Dus blijft er voor de bomen maar weinig water over. Om deze reden – en omdat we dit deel sowieso minder mooi vinden – hebben we de eigenaar toestemming gevraagd om het doek te verwijderen. Zodat de berg weer in de oude staat kan herstellen. De man reageerde zoals altijd; Jullie mogen doen wat jullie willen. Maar zijn vrouw die een echte tuinliefhebber is, reageerde heel erg enthousiast. Ja hoor, veel beter en mooier. Doen! We zijn al begonnen, maar zijn ook nog wel even bezig. We gaan dus doorwerken naar ons plan: Gestyled versus wild en alles nog steeds heel erg onderhoudsvriendelijk.

 

1 reactie op “Het mag nog wat wilder.

Reacties zijn gesloten.