Kerstboom 2017

Herrie om de kerstboom, in huize De Groot vanmiddag.

Kerstboom 2017Vorig jaar hebben we met de Kerst geen kerstboom opgezet, in verband met Sarabi en Simba. Op dat moment waren ze nog zo ongelooflijk speels dat we het niet aandurfden. Vanochtend hebben we het wel gedaan, onder het mom: Gaat het dit jaar niet, dan lukt het de komende 10 jaar ook niet. Natuurlijk zit er geen glazen decoratie in, gebruiken we niet die metalen haakjes en heb ik onderin de minst belangrijke dingen gehangen. En hoewel ze nog nooit aan elektrakabels hebben geknabbeld, nemen we geen enkel risico en zijn de lampjes overdag ook niet aangesloten als we er niet bij zijn.

 

 

 

 

 

 

Siestatijd is het grootste risico moment.

De grootste crimineel hier in huis is Simba, uiteraard wel bijgestaan door zijn partner in crime Sarabi. Maar Simba is dus degene die, als wij ’s middags een tukje doen, soms op strooptocht gaat. Nou ja, eigenlijk was het een paar maanden niet meer het geval, maar de laatste tijd begint hij weer. Dus leggen we bepaalde dingen hoog en veilig en wordt de vuilnisbak op het aanrecht gezet. Het grappige is dat we vooral aan Sarabi merken dat het weer raak is geweest, meteen op het moment dat we uit de slaapkamer komen. Ze probeert dan een beetje nerveus ons met haar drukke gedrag af te leiden, want – ja hoor – dan vinden we steevast gestolen en vernielde goederen op hun kussens buiten.

 

De kerstboom optuigen vanochtend.

Dit ging verrassend rustig. Natuurlijk kwamen ze even aan de spullen snuffelen en natuurlijk kwamen de meest gestelde vragen: ‘Wat gaan we doen?’ en ‘Kunnen we helpen?’. Maar toen ze doorhadden dat er niks te helpen viel, gingen ze naar buiten om zichzelf te vermaken. Dus hebben we na het optuigen alles opgeruimd, de schalen met glazen ballen hoog weggezet en hebben we uit voorzorg 3 eetkamerstoelen rond de kerstboom gezet voor we naar bed gingen.

 

Na de siesta, herrie in de tent.

Bij het wakker worden was het meteen duidelijk, het is weer raak geweest. En ja hoor, buiten lagen een paar kunststof ballen, vakkundig ontdaan van hun ophangstukje, en een uit elkaar gerukte kunststof bloem. Toen ben ik zó boos geworden, heb ze van me af gesnauwd en geroepen dat ze op moesten zouten en voorlopig niet meer terug hoefden te komen. Aart deed idem dito en je had ze moeten zien. Hoewel ze meteen probeerden om het goed te maken, hebben we ze ruim een uur volledig genegeerd. De donderstralen zijn enorm geschrokken, vooral omdat we eigenlijk nooit tegen ze schreeuwen of kwaad worden. Zelfs nadat we het weer bijgelegd hebben, blijven ze opvallend rustig en op het moment liggen ze helemaal uitgeteld van alle emoties te slapen. Of zou dat laatste misschien vooral komen omdat ze tijdens de siesta zo druk zijn geweest? In ieder geval slapen ze de komende tijd tijdens de siesta buiten.

6 reacties op “Herrie om de kerstboom, in huize De Groot vanmiddag.

    1. Nou Tsui-Dan, ik hoop dat de boom het overleeft tot de Kerst, haha. Jullie ook een hele fijne Kerst gewenst.

  1. Leuk beschreven. Ben benieuwd naar het vervolg. Maar de boom is zoals hij hoort. Mooi ingetogen zilver waardoor er rust is en de lichtjes echt twinkelen.

    1. We vinden hem zelf ook mooi, Peter. Nu maar hopen dat hij de Kerst haalt, haha.

Reacties zijn gesloten.