huis

Heel boeiende koophuizenjacht met en voor onze vrienden Tsui-Jing en Frank.

huisDat onze verhuizing naar Bullas niet alleen impact heeft op ons, blijkt al na een paar weken. Onze vrienden, Tsui-Jing en Frank, zijn na het zien van onze foto’s net zo voor deze omgeving gevallen en weten het zeker. Huis op de campo in Orihuela in de verkoop en zoeken naar een huis met een minstens net zo mooi uitzicht als het onze. Hun huis wordt tegen alle verwachtingen in razendsnel verkocht, maar heeft ook een hele snelle overdrachtsdatum. Het zoeken wordt ineens ernst.

De eerste bezichtigingen doen we met z’n viertjes. Maar omdat zij toch iedere keer ruim een uur moeten rijden en Aart en ik precies weten wat ze zoeken, besluiten we dat wij voortaan in eerste instantie alleen gaan kijken. We maken veel foto’s en noteren bijzonderheden. Bij interesse gaan we dan met z’n viertjes terug. Dit alles maakt dat wij in heel korte tijd heel veel van de omgeving zien en op plekken komen waar je anders niet zo snel geweest zou zijn. Natuurlijk is dit een hectische periode voor ons allemaal, maar zoals Tsui-Jing op een gegeven moment zegt: ‘Als ik hier ben, weet ik weer precies waar we het voor doen. Het voelt zo fijn om hier te zijn’.

 

 

huisHuizen, we hebben er heel wat gezien. Een huis waarvan de elektra ieder moment zal worden geregeld, ja duh (dit blijkt al jaren te spelen). In het amandelseizoen een huis waar bij de bezichtiging werkelijk alle kamervloeren volledig bezaaid zijn met amandelen die liggen te drogen, haha. Een huis dat dienst doet als jachthuis en helemaal in ‘the middle of nowhere’ ligt aan een doodeng toegangspad. Zo mooi, ondanks het opgezette wild aan de wanden (brrrr). Zielloze nieuwe huizen, met te fraai aangelegde tuinen. Een werkelijk adembenemend ingericht huis, met jammer genoeg te weinig ruimte rondom. Hieronder een impressie van een aantal huizen die wel een serieuze optie waren.

 

 

 

 

Huis in Cehegin.

huis huis huis

 

Als Aart en ik het terrein op komen rijden, zijn we eigenlijk meteen verkocht. Een heel groot terrein, met een prachtige ligging met uitzicht over de vallei. Het huis zelf is nog casco, wat natuurlijk als voordeel heeft dat je het helemaal naar je zin af kunt maken. Ook Tsui-Jing en Frank zijn eigenlijk meteen om en na de tweede bezichtiging weten ze het zeker. Dit moet het worden en de datum voor het tekenen van het voorlopig koopcontract is bepaald. Tot de makelaar belt en zegt dat hij het huis nog een keer laat in de middag wil bezoeken. Wat blijkt? Heel dichtbij is een illegale vuilstort, waar door de buurtbewoners al jaren tegen geprocedeerd wordt i.v.m. de stank en vliegenoverlast. Nu hadden we wel een behoorlijk aantal vliegen gezien, maar wij dachten dat het kwam omdat er nog mest op het terrein lag. Tot nu toe waren wij steeds ’s ochtends bij het huis geweest, maar ’s middags bleek de stank en de hoeveelheid vliegen niet te harden. Weg droomhuis.

 

Huis in Bullas.

huis huis huis

 

Dit moderne huis is niet heel groot, maar ligt op een prachtige locatie. In eerste instantie hebben Aart en ik weinig met het huis zelf, maar omdat het aan alle voorwaarden voldoet laten we Tsui-Jing en Frank toch komen kijken. Bij de tweede bezichtiging volgt de ene na de andere verrassing. Bij een wandeling over het terrein staan we ineens oog in oog met een steenbok. Het dier blijft gewoon staan als we dichterbij komen, alsof hij staat te poseren. Kortom, een uniek moment. Als de rest van het gezelschap het huis van binnen gaat bekijken, blijf ik lekker buiten om van het spectaculaire uitzicht te genieten. Dan is er ineens beweging hoog op de berg en zie ik een groep herten. Mijn hart maakt een aantal sprongen en hiermee wordt dit huis voor mij ineens ook een stuk aantrekkelijker. Maar ja, voor mij is de locatie sowieso een stuk belangrijker dan het huis zelf. Uiteindelijk kiezen Tsui-Jing en Frank hier niet voor, omdat het toch aan de kleine kant is.

 

Huis in Mula.

huis huis huis

 

Dit huis heeft alleen elektra van zonnepanelen, zegt de omschrijving op Internet. Natuurlijk heeft dit nadelen, maar waarschijnlijk als enorm voordeel dat het prachtig geïsoleerd gelegen is en dit blijkt zeker het geval. Hoog op de top van de berg ligt dit prachtige huis. Maar wat mij bijna laat stuiteren van opwinding is een gigantische rambla op eigen terrein. Het is zo waanzinnig mooi om pal bovenop boomtoppen te kijken, terwijl je weet dat dit immens grote bomen zijn. Dit huis heeft echt alles om de nadelen van de zonnepanelen te doen vergeten. Maar uiteindelijk blijkt het te dicht aan de bergrand gebouwd te zijn, waardoor het terras en het zwembad nu al verzakken en je voor de toekomst grote problemen kunt verwachten.

 

Het huis van Tsui-Jing en Frank in Bullas.

 

huis huis huis

 

 

Hét huis dat het uiteindelijk geworden is, ligt op amper 1,5 kilometer van ons huis. Het is een heel mooi en ruim huis dat bijna tegen de top van de berg geplakt lijkt. Het heeft een waanzinnig uitzicht en zelfs een stuk eigen dennenbos, wat een heel speciaal gevoel geeft als je daar doorheen loopt. Hierover waren we allemaal meteen unaniem; het is prachtig, goed gebouwd en vraagt relatief weinig investering om het helemaal naar je zin te maken. Nog wel even een zwembad laten plaatsen en het nog wat opleuken met planten en bloemen, maar dat laatste kunnen we met een gerust hart aan hun overlaten. In ieder geval zijn zij, wij en hun honden en katten helemaal blij met deze nieuwe stek. Wij wensen deze lieverds nog enorm veel woonplezier, maar voorlopig vooral veel rust na deze hectische periode.

 

huis

16 reacties op “Heel boeiende koophuizenjacht met en voor onze vrienden Tsui-Jing en Frank.

 1. Wat een geweldig leuk verhaal van een nog mooiere zoektocht! Ik wens Tsui-Jing en Frank heel veel succes en vooral plezier bij het intrekken in hun nieuwe huis…

  1. Dank je wel, meid. Ze wonen er inmiddels al en zijn beide helemaal blij. Ook de 5 honden en 6 katten voelen zich al helemaal thuis. Het zijn zulke lieverds, die deze stek helemaal verdiend hebben.

 2. Jeetje Anke, wat een enorm mooi verslag van ons grote avontuur.
  Met dit huis en het mogen wonen te midden van deze prachtige natuur en omgeving samen met onze dieren is mijn laatste levenswens in vervulling gegaan..
  Jullie hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd, dank hiervoor!!
  We gaan nog veel leuke en mooie, hilarische, spannende, gekke, ook vreemde en onverwachte avonturen te gemoet.
  Want ons leven is nooit saai!!
  En dan Frank natuurlijk mijn rots in de branding die mij “meestal” in alles steunt.
  Dank je schat.

  1. Nou meissie, hier schiet ik van vol. Wij gaan zeker nog vreselijk veel leuke dingen samen doen, want gelukkig genieten we met zijn viertjes van vrijwel dezelfde dingen. Dieren, de natuur, nieuwe plaatsen en gebieden ontdekken en natuurlijk onze creativiteit. We zullen ons werkelijk geen moment vervelen en we hebben er heel veel zin in.

 3. Wat een leuk verslag! Fijn om bij zulke leuke vrienden in de buurt te wonen!!

 4. Wat hebbrn jullie lieve vrienden en nog wel zo dicht in de buurt. Geniet van dit prachtige huis en omgeving. Veel geluk en plezier.
  Groet, je oude collega Remo en Tiny.

 5. Mooi verhaal hoor, fijn om zo bij elkaar in de buurt te wonen. Nog een vraag jullie hebben het over nog ff een zwembad plaatsen, terwijl wij begrepen hebben dat dit zo moeilijk te regelen is in Spanje voor wat betreft de papieren. Klopt dit?

  1. Sandra, het hangt af van een aantal dingen. Hoe groot je grondstuk is, of je op een urbanisatie woont, de regels per gemeente of provincie, of je huis volledig legaal is, etc. Als een zwembad wat dat betreft wordt toegestaan, dan regelt een goede aannemer alle benodigde papieren.

 6. Wat mooi, het verhaal, vrienden dichtbij, dierenvrienden, prachtige omgeving, prachtige foto’s…. Heel mooi allemaal….. Veel geluk en liefde, in jullie nieuwe thuis, gewenst voor jullie vrienden….. Voel mij wel beetje dom, maar wat is een rambla?

  1. Mieke, een rambla is een laag gelegen gebied dat vrijwel altijd droog staat. Maar bij heel zware regenval kan het veranderen in een kolkende rivier.

   1. Zit steeds te denken, de rambla. de rambla… wat is dat toch ook al weer….. zo vaak gehoord, maar nu ik je antwoord lees, had ik dat toch niet geweten… Dacht aan iets bij de havens…. Thank you, weer wat geleerd….

 7. Wat een leuk blog weer.Hopen jullie snel te ontmoeten.Al zoveel over jullie gehoord.

  1. Hallo Gerda, wat een leuke reactie. Natuurlijk zouden wij het ook heel leuk vinden om jullie te ontmoeten. Komen jullie al snel naar Spanje?

Reacties zijn gesloten.