Het grote genieten gaat beginnen. - Anke y Aart
1113
post-template-default,single,single-post,postid-1113,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Het grote genieten gaat beginnen.

genieten

19 mrt Het grote genieten gaat beginnen.

genietenTerrein check, beeldentuin check, gastenkamers check, afspraak met de gestoria om alles goed te regelen check. Kortom wij zijn er klaar voor om aan het grote genieten te beginnen. En wat een timing, want het ziet er naar uit dat na de komende week het voorjaar eindelijk echt gaat beginnen. Bovendien is vanaf 25 maart tot en met 1 april de Semana Santa week, dus voorlopig zijn we wel even van de straat. We hebben er zo’n zin in!

 

 

 

 

 

gastenHet grote genieten begint met het ontdekken van de wijnen.

Bij onze eerste wijnproeverij in Bodegas del Rosario kwamen we erachter dat we veel meer van de wijnproductie en wijnen uit deze streek willen leren en weten. Zelfs Aart, die niet of nauwelijks drinkt, wil meedoen aan deze ontdekkingstocht en gaat ook proeven, haha. De komende week beginnen we bij het wijnmuseum in Bullas. Hier hopen we ook meer informatie te krijgen over de wijnroutes, die je zowel met als zonder gids kunt doen. Wij gaan beide uitproberen om onze gasten en volgers zo goed mogelijk te kunnen informeren.

 

 

 

 

genietenDan gaan we genieten van de Semana Santa processies.

Het is voor het eerst dat we de paasweek meemaken in deze omgeving. Dus wat dat betreft is het voor ons ook allemaal nieuw en moeten we alles nog ontdekken. Maar we weten zeker dat de 4 omliggende steden Bullas, Mula, Cehegin en Caravaca genoeg moois te bieden hebben. Zeker Caravaca de la Cruz, de heilige, religieuze stad. Het is alleen nog maar een kwestie van de programma’s van de paasweek van deze steden doorspitten en hopelijk de juiste keuzes maken. Als jullie zin hebben om deze ontdekkingstocht samen met ons te maken; deze week is bij ons nog vrij.

 

 

 

genietenEn verder …….

Zijn er nog diverse dorpen en steden in deze omgeving waar we nog niet geweest zijn. Grotten in de omgeving van Moratalla die al heel lang op onze planning staan. We moeten nog steeds afspraken maken met kleinschalige producenten van biologische zeepjes, marmelades en een beeldhouwer in hout. Vervelen zal er voor ons niet bij zijn, maar genieten zullen we volop.

 

 

 

 

genietenMaar stiekem is het genieten vandaag al begonnen.

Want Aart wilde onze huisbaas spreken, die beneden in de vallei in de fruittuinen aan het werk was. Daardoor zag hij ons huis vanuit een hoek die hij nog nooit eerder gezien had. Bij zijn terugkomst werd ik op pad gestuurd met de camera om zelf te gaan kijken. De resultaten zie je in de onderstaande foto’s. Zo mooi!

 

 

 

 

genieten genieten

2 Reactie's
 • Birgitta van Asch
  Geplaatst op 18:30h, 20 maart

  Prachtige foto’s en weer leuk lezen

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 19:27h, 20 maart

   Dank je wel, lieverd.