Fiestas del Vino

Fiestas del Vino in Bullas, Murcia.

Als het om wijnen gaat worden wij niet gehinderd door enige kennis van zaken. Tenminste, tot nu toe, want onze interesse is inmiddels toch echt gewekt. Er gebeurt namelijk ontzettend veel in Bullas op wijngebied. Dingen waarvan we tot voor kort het bestaan niet wisten. De productie van de magische wijn, nachtelijke wijn/spijsproeverijen bij volle maan op de druivenvelden van de bodegas, met muziek en dansgelegenheid. Wijncursussen, speciale wandelroutes, mustproeverijen en verder teveel om op te noemen. Nu we de juiste media gevonden hebben, zien we het ene na het andere evenement voorbij komen en de komende tijd willen we het allemaal gaan ontdekken.

 

Ons grootste probleem was dat we de informatie vaak te laat te zien kregen. De gemiddelde Spanjaard is nu eenmaal niet heel erg goed in promotie en de Bullanees is daar geen uitzondering op. En waarom zouden ze ook? De bewoners weten toch wel wat er gebeurt en wanneer. Maar ja, wij dus niet. Maar daar hebben wij nu een oplossing voor. Sinds kort organiseren wij 3-daagse wijnarrangementen (lees het blog 3-Daags wijnarrangement). Een onderdeel daarvan is een stadstour door Bullas, met gids en historicus José Luis. José Luis werkt ook voor het Museo del Vino en is direct betrokken bij de organisatie van alle activiteiten. Hij weet dus enkele dagen voor de officiële bekendmaking de programma´s en heeft beloofd om ons meteen te informeren als er nieuwe dingen te verwachten zijn. Dit biedt ons de mogelijkheid om onze volgers tijdig te informeren, zodat ook zij  de kans krijgen om deel te nemen aan al dit leuks. Wij zullen de informatie meteen op onze Facebookpagina plaatsen. Maar als je absoluut zeker wilt zijn dat je geen bericht mist, meld je dan aan bij https://www.facebook.com/groups/1475269455909388/. In deze vrij nieuwe groep plaatsen we alle informatie over de workshops en activiteiten die er in Bullas plaatsvinden. We hopen dat dit een levendige groep wordt, waarin zowel de deelnemers als de organisatoren hun ervaringen willen delen.

 

Het programma van de Fiestas del Vino van 20 tot 30 september 2019.

 

Dit programma is op dit moment nog niet compleet, maar er zijn al 2 evenementen vastgelegd die we volgens José Luis beslist niet mogen missen.

 

Fiestas del VinoNoche Temática del Vino, op vrijdag 20 september a.s.

 

Dit feest vindt plaats vanaf 22.00 uur op het Plaza Vieja. Hier worden de wijnen van alle regionale bodegas gepresenteerd, met tapas van verschillende restaurants. Er is live muziek, dus het belooft een heel gezellig feest te worden.

 

 

 

Fiestas del VinoRecepción oficial de la Vendimia, op zondag 29 september a.s.

 

Dit feest begint rond 12.00 uur op het Plaza de España en hier kun je de druiventrappers aan het werk zien. Verder zijn er optredens van diverse groepen en volgt er een hele grote optocht.

 

 

 

Wij hebben het programma van vorig jaar gezien en weten daardoor dat er in deze 10 dagen  heel veel leuke activiteiten worden gepland. Variërend van tentoonstellingen, thema-avonden, open dag in het wijnmuseum, familiewandelingen door de wijngaarden, wijnproeverijen, promotionele wijnroutes, kinderwijnparade, bezoeken aan de Villa Romana de los Cantos en Casa-Museo Don Pepe Marsilla en nog veel meer. Dus wij kunnen jullie alleen maar aanraden om zoveel mogelijk dagen in Bullas aanwezig te zijn.

 

Overnachtingen

 

B&B Anke y Aart

 

Voor overnachtingen zijn jullie natuurlijk van harte welkom in onze kleinschalige B&B. Omdat onze gasten een badkamer moeten delen, verhuren wij standaard maximaal 2 kamers. Voor groepen of families zijn er 4 kamers beschikbaar. In dit geval kunnen de gasten ook gebruik maken van onze badkamer op de begane grond.

 

Vakantiepark Cloan

 

Dit hele ruime park ligt dichtbij ons huis in dezelfde prachtige omgeving. Hier zijn 5 complete vakantiewoningen te huur, met een capaciteit tot maximaal 10 personen. Ook heeft dit park een fantastisch groot zwembad. Vakantiepark Cloan heeft geen eigen website, maar is aangesloten bij diverse boekingsbedrijven. Indien gewenst kun je ook via ons reserveren. En nee, wij ontvangen geen commissie. (Lees voor meer informatie ook het blog Vakantiepark Cloan, prachtig gelegen in de bergen in Bullas).

 

Camping La Rafa.

 

Deze camping ligt aan de rand van Bullas, op loopafstand van de plaatsen waar alle activiteiten plaatsvinden. Alle informatie kun je vinden op http://larafabullas.es/

 

Daarnaast zijn er in Bullas nog diverse hotels, pensions en B&B´s te vinden.