Rit Coy

Een fantastische autorit die ons uiteindelijk naar de plaats Coy brengt.

De rit richting Coy.

 

Op onze eerste vakantiedag stappen we in de auto om het gebied achter de Salto del Usero te gaan ontdekken. Een omgeving die al langer op ons verlanglijstje staat, omdat hij heel bergachtig en groen is met heel veel ramblas. Het valt ons meteen op hoeveel meer de herfst hier zijn intrede doet, in vergelijking met de provincie Alicante, waar maar een enkele boom zijn bladeren laat verkleuren en verliest. Vooral de druivenranken storten meteen in, nadat de druiven geplukt zijn. De bladeren kleuren van prachtig geelgoud naar dieprood. Binnenkort zullen alleen de stammen overblijven, maar we denken dat ze dan nog steeds heel mooi zijn door hun grillige vormen. In ieder geval ziet de natuur er op dit moment heel anders uit dan een paar weken geleden en dat is verrassend om te zien.

 

 

We laten de Salto achter ons, rijden verder en kijken onze ogen uit. Kijk maar naar de foto’s, want het laat zich niet omschrijven. Wel zijn er nog 2 details die ineens uit het niets opdoemen; een hele oude grenspaal van de gemeente Mula en een torenhoog religieus beeld. We zijn hier gestopt en zijn gaan kijken, maar begrijpen nog steeds niet waarom het op deze plek staat. Het vreemde is namelijk dat er kilometers ver in de hele omtrek zelfs geen verlaten finca te bekennen is. Maar mooi en indrukwekkend is het wel.

 

 

Dan komen we terecht in de plaats Coy, lees hiervoor het blog: Coy, een heel bijzonder bergdorp.

 

De rit vanaf Coy.

 

Op de terugweg rijden we over een bergtop en als we op het hoogste punt zijn zien we ineens een landschap dat we nog niet eerder gezien hebben. Het doet bijna denken aan een maanlandschap, maar dan wel een prachtig maanlandschap. Natuurlijk stoppen we hier even om alles op ons in te laten werken en foto’s te maken.

Als we weer thuis zijn zitten we nog lang na te genieten van deze geweldige dag. We hebben weer prachtige dingen gezien en ontzettend leuke mensen leren kennen. Wat kan het leven toch mooi zijn.

 

 

 

 

1 reactie op “Een fantastische autorit die ons uiteindelijk naar de plaats Coy brengt.

Reacties zijn gesloten.