Facebook, we krijgen steeds meer twijfels.

Wat heb je aan veel Facebook vrienden, likes en volgers als je berichten toch niemand bereiken? Tenminste, niet als je niet betaalt en volgens de laatste berichten wordt dit binnenkort nog minder. Wat ons vooral irriteert, is dat je dus doorlopend bent overgeleverd aan de grillen en grollen van Facebook en daar hebben we steeds minder zin in.

Wij zijn maar op heel beperkte schaal commercieel bezig. Ja, we willen graag af en toe een beeld verkopen een ook een aantal workshops geven. Maar daarnaast willen we jullie graag op de hoogte houden van ons leven in het binnenland van Spanje, in de breedste zin van het woord. Daarom zijn we sinds kort begonnen met het schrijven van blogs op onze website. Blogs die we ook delen op Facebook, maar die vervolgens bijna niemand te zien krijgt omdat Facebook weigert om ze te verspreiden. Daarom zijn we ons meer en meer aan het oriënteren op andere mogelijkheden en weten we ook dat er meerdere opties zijn.

 

 

Zo zag ik onlangs een website van iemand die zijn lezers de mogelijkheid biedt om via email op de hoogte te blijven van de blogs. Deze methode spreekt ons erg aan, omdat je zo zeker weet dat je informatie daar komt waar je het hebben wilt. Maar wat misschien nog belangrijker is; zo weet je zeker dat je inspanningen ook worden beloond. Onze website is hier op dit moment nog niet op voorbereid, we gaan er zeker mee bezig. Maar vooralsnog willen we graag jullie mening hierover horen. Wij hopen dan ook van harte dat jullie die willen geven.

5 reacties op “Facebook, we krijgen steeds meer twijfels.

 1. Hi Anke en Aart,
  Ik begrijp jullie dilemma. Facebook ziet jullie als bedrijf en dan moet je gaan betalen. En jullie zien dat niet zo..
  Het is altijd heel leuk om jullie avonturen te volgen dus dat moet je zeker blijven doen. Misschien in de vorm van een nieuwsbrief?
  We hebben twee dochters die als zzp’ers aan de weg proberen te timmeren en zij doen dat ook. Mensen melden zich aan en eens in de zoveel tijd
  versturen ze een nieuwsbrief met alle nieuwtjes die ze kwijt willen. Werkt heel goed en komt precies bij de mensen die jullie willen dat ze het lezen..
  Ik zou het heel leuk vinden om via email opende hoogte gehouden te worden.
  Succes hoor!
  Groetjes uit een grijs en koud Nederland

  1. Hallo Marjan, wat ontzettend leuk om van jou wat te horen en zeker om te lezen dat je ons ook volgt en het nog leuk vindt ook, haha. Natuurlijk zijn we voor een klein deel ook commercieel bezig en we gaan op korte termijn zeker ook een betaalde promotie doen op Facebook. Maar volgens degene waar wij workshops volgen om onszelf bij te spijkeren op online marketing gebied, moet je bij FB binnenkort voor ieder bericht gaan betalen en daar passen we voor. We zijn op dit moment nog maar kort bezig met de promotie en de blogs. Misschien dat we ook nog een nieuwsbrief toe gaan voegen, maar op dit moment is het nog een beetje zoeken. Eerst maar alle workshops voltooien en de website en blogs verbeteren om hoger in Google te komen. Dus je leest het, voorlopig zijn we wel van de straat. Groetjes van ons en hopelijk houden we op deze manier contact. Dikke kus, Anke

 2. In het WordPress sjabloon dat ik gebruik is de mogelijkheid standaard ingebouwd om je via mail op de hoogte te laten brengen van een nieuwe bericht in de blog die je volgt. Ik denk zelfs dat dat in WordPress blogs altijd het geval is.

  1. Hoi Wim, juist op jouw site zagen we deze mogelijkheid en die spreekt ons heel erg aan. Ook de manier waarop jij de blogs onder elkaar door plaatst vinden wij het best bij ons passen. Vooral omdat wij dagelijks een blog plaatsen en er best af en toe een hele korte tussen zal zitten. We vinden het zelf veel prettiger lezen in plaats dat men iedere keer weer een blog moeten openen en sluiten. We zijn nog maar pas met de promotie begonnen en zijn nog en beetje zoekende. Maar de tekst van dit blog hebben we gisteren als een gewoon bericht op onze privépagina geplaatst en we hebben al verschillende email adressen als een PB-tje binnen gekregen. Een beter bewijs dat mensen het leuk vinden kunnen we ons niet wensen, dus dit gaan we zeker doen.

 3. Wat je schrijft klopt volledig. Wij hadden een crowdfunding aktie lopen voor ons glamping project in Spanje en hebben hetzelfde ondervonden; de helft van onze vrienden hadden niets of veel te laat gezien via Facebook. Dus iedere keer moet je betalen!

Reacties zijn gesloten.