bewoners

Ervaar Bullas (Murcia), van binnenuit.

Nu wij ruim een jaar in Bullas wonen kunnen we de balans opmaken. We hebben geen seconde spijt gehad van onze beslissing, maar wat is het nu precies wat ons zo gelukkig maakt? Is het ons heerlijke huis op het mooie terrein? De bergen om ons heen, de prachtige natuur of het wild dat ´s nachts rond je huis scharrelt? De complete rust en stilte? Ja, al deze dingen maken dat we nog iedere dag, van ´s ochtends vroeg tot ´s avonds laat, helemaal blij zijn met ons nieuwe stekkie. Maar het aller-, allermeest genieten we van onze contacten met de plaatselijke bevolking.

De bewoners van Bullas.

Een paar weken geleden zei een Spaanse dame tegen ons: ´De mensen in Bullas zijn één grote familie´. Dit simpele zinnetje geeft precies weer hoe wij het wonen hier ervaren. Als wij de 4 kilometer van ons huis naar Bullas rijden, dan wordt er gezwaaid, getoeterd en met lichten geseind. Wij kennen hier inmiddels zoveel mensen. Alles gaat hier zo gemakkelijk. De mensen kennen en vertrouwen elkaar. Helpen elkaar en zijn betrokken bij elkaars leven. Ik zal hier een leuk voorbeeld van noemen. Werkelijk iedereen die we hier spreken wil weten waar we wonen. En denk maar niet dat je klaar bent met het noemen van de buurt. Nee, ze willen precies weten aan welke weg en in welk huis en ze rusten niet voordat dit helemaal duidelijk is. Iedereen blijkt ons huis ook te kennen. Het vreemde is dat deze vraag ons hiervoor nog nooit gesteld is.

Dus de bevolking van Bullas maakt dat wij hier helemaal thuis zijn. Als wij gaan kijken bij plaatselijke aktiviteiten en feesten, dan merken we dat onze aanwezigheid heel erg gewaardeerd wordt. Dan knoopt iedereen een praatje met je aan, waardoor je er meteen ook helemaal bijhoort. Daarom hebben we besloten om deze mensen te belonen voor hun gastvrijheid en hen ook aktief te gaan betrekken bij ons leven. Wij willen aktiviteiten aanbieden, maar waarom zouden wij zaken uitvinden waarvan de kennis onder de Bullanezen al lang aanwezig is.

De komende tijd gaan wij op zoek naar mensen voor:

  • Workshops beeldhouwen in hout
  • Schilderworkshops
  • Wandelroutes
  • Fietsroutes
  • Rondleidingen door de stad Bullas
  • Paardrijden
  • Kookworkshops voor paella en tapas
  • Flamenco  en ander Spaanse dansen
  • En nog veel meer …….

 

We weten namelijk zeker dat wij op onze zoektocht nog tegen onderwerpen aanlopen, waarvan we op dit moment het bestaan nog niet eens kunnen vermoeden.

2 reacties op “Ervaar Bullas (Murcia), van binnenuit.

Reacties zijn gesloten.