tandarts

Voor het eerst naar de Spaanse tandarts.

tandartsAl mijn hele leven heb ik een slecht gebit. Ik weet nog goed dat ik als kind stond te huilen bij de tandarts omdat ik weer 3 gaatjes had, terwijl ik minstens 5 keer per dag mijn tanden poetste. Die tandarts troostte me toen door me te vertellen dat ik hier niets aan kon doen en dat het zeker niet kwam door te weinig poetsen. In ieder geval zit mijn mond vol kronen en bruggen en hoef je mij niets te vertellen over wortelkanaal- en zenuwbehandelingen. Na alle ervaringen ben ik niet heel erg bang meer voor de tandarts, maar heb ik er wel een hele grote angst voor ‘happen’ aan over gehouden. De laatste keer was ik namelijk niet in staat om door mijn neus te ademen en had ik het gevoel dat ik stikte. Pure paniek dus.

 

 

 

 

Oh jee, wat moet er gedaan worden?

Sinds kort heb ik een gaatje in een tand, maar met de Kerst brak er ook nog een andere kies af. Hoog tijd dus voor weer eens een bezoekje. Na wat rondvragen wordt me een vrouwelijke tandarts in Bullas aanbevolen. Ze is heel lief en werkt heel goed voor een redelijke prijs. Gisteren heb ik daar een afspraak gemaakt voor vanavond. Maar vanochtend werd ik heel vroeg wakker door de storm en begon ik te piekeren. Wat als die kies niet te herstellen is? Het is namelijk al één en al vulling. Geld voor een kroon hebben we op dit moment even niet. Trekken kan ook niet zomaar, omdat hij vrij vooraan in de mond zit. Dus dat wil ik zeker niet. Wordt het misschien tijd voor een gedeeltelijke prothese? Maar dan moet ik ‘happen’ en dat durf ik echt niet. Zou het mogelijk zijn om voor dat ‘happen’ uit te wijken naar een andere kliniek, waar ze het tegenwoordig met de computer doen? Is het nog de moeite om een tandartsverzekering af te sluiten? Kortom, van slapen komt niks meer en ik zit vanochtend al om 6.00 uur achter de computer om allerlei informatie op te zoeken.

Nou, dit dus!

Vanavond ben ik dus bij de tandarts geweest. Inderdaad een hele lieve en vrolijke meid, die je meteen helemaal gerust stelt. Ik vertel haar meteen dat ik hoop dat ze een goedkope, tijdelijke oplossing heeft en vraag haar een advies voor de lange termijn. Ze onderzoekt mijn gebit grondig. Als ik haar daarna vraag of het misschien tijd is voor een gedeeltelijke prothese, zegt ze hartgrondig ‘nee’. Ze vertelt me dat ik maar 3 problemen heb; het gaatje, de kies die herstelt moet worden en de kies aan de andere kant. Wat? Die bijna geheel afgebroken kies die volgens mijn Nederlandse tandarts niet meer hersteld kon worden? Die alleen maar vervangen kon worden door een brug, omdat de kies daarachter al getrokken is? Ja hoor, ze kan het allemaal probleemloos herstellen. Als ik haar vraag waarom de Nederlandse tandarts dit niet kon, maakt ze de internationale geldbeweging met haar vingers. Die tandarts wilde je een brug aansmeren, terwijl het heel goed mogelijk is om hem wel te herstellen. Jij hebt maar 3 problemen en als ik die heb opgelost, ben jij weer helemaal klaar. En de prijs? € 65,- per stuk. Jullie begrijpen dat de behandelafspraak meteen is gemaakt. Ik ben zo enorm blij en opgelucht! Omdat het echt een hele leuke tandarts is waar je gewoon met plezier naartoe gaat. Omdat alles veel eenvoudiger en goedkoper opgelost kan worden dan ik dacht. En vooral omdat ik niet hoef te ‘happen’, hahaha.

2 reacties op “Voor het eerst naar de Spaanse tandarts.

  1. Bizar he, dat rot geld……. Merk t hier heel duidelijk met de dierenarts, echt vele malen goedkoper dan in de stad… Zo maf! Dus nu kan je weer breeduit lachen! Mooiiii…..

    1. De afspraak is gemaakt voor 3 januari. Wat me het meest verbaasde is waar in NL werd gezegd dat ik een brug moest hebben, het hier gerepareerd wordt voor € 65,-.

Reacties zijn gesloten.