Een paar stressvolle dagen met een fantastische oplossing. - Anke y Aart
1796
post-template-default,single,single-post,postid-1796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.8,wpb-js-composer js-comp-ver-4.8.1,vc_responsive

Een paar stressvolle dagen met een fantastische oplossing.

Antonio, Toni en Ivana

29 okt Een paar stressvolle dagen met een fantastische oplossing.

Voor aanstaande woensdag staat er een kookworkshop Paella gepland voor 8 personen. Als degene die deze workshop zou geven zich gistermiddag afmeld, dan heb je een groot probleem. Een probleem waar je niet meteen een oplossing voor weet. Dus wat doe je dan? Natuurlijk weten we dat vrijwel iedere Spanjaard een lekkere Paella kan maken. Maar wie is er in staat en bereid om hiervoor ook workshops te geven? En dan ook nog op deze korte termijn. Ten einde raad stuur ik Juana en Toni een WhatsAppje met de vraag of zij iemand weten. Deze vrouwen zijn eigenaars van ons favoriete restaurant Taller de Sabores (het vroegere La Tasca del Adolfo). Lees maar eens het blog Restaurant La Tasca del Adolfo, creatief in alle opzichten. dat wij hier al ruim een jaar geleden over geschreven hebben. Sindsdien zijn we er vaak geweest en zijn de meiden vriendinnen geworden.

 

Ik moet eerlijk zeggen dat ik gisteravond urenlang wakker gelegen heb. Ondanks dat ik mezelf bleef vertellen dat ik op dat moment toch niets kon oplossen. Maar vanochtend had ik in ieder geval een lijstje van mensen die ik om hulp kon vragen, dus ging ik op weg naar Bullas. Natuurlijk begin ik bij de meiden, want het praat nu eenmaal makkelijker met mensen die je al kennen en die weten waar je mee bezig bent.

 

Tot mijn grote opluchting zegt Juana al snel: ´Anke, maak je geen zorgen, woensdag ben ik er´. Dit is iets wat ik niet eens had durven dromen, omdat ik weet hoe druk zij altijd zijn. Maar mijn blijdschap wordt nog groter, als ze aangeven dat ze voortaan graag al onze workshops willen doen. Wat? Jullie? Geweldig! Want dit zijn meiden die echt fantastisch koken en steeds weer met nieuwe gerechten komen. Juana vertelt dat ze op dit moment al workshops geeft in Murcia. Dit gaat vooral over maaltijden in combinatie met wijn- en bierproeverijen. Dit zou weer een fantastische aanvulling zijn! Hoe het allemaal precies zit, weet ik niet. Maar morgenochtend komen ze bij ons om alle details te bespreken. Ik ben zo ontzettend blij en opgelucht en sluit dit gesprek af met een enorm dikke knuffel voor allebei. Vanavond zullen we in ieder geval weer heerlijk kunnen slapen.

4 Reactie's
 • Wim Thys
  Geplaatst op 21:41h, 29 oktober

  Fantastisch. Hoe zei Cruyff het weer?

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 22:34h, 29 oktober

   Hahaha, Wim. Ieder nadeel heb ze voordeel. Weet je dat ik zelfs overwogen heb om deze kreet als titel te gebruiken. Dus jij snapt het helemaal.

 • Mieke
  Geplaatst op 22:41h, 29 oktober

  Wat fijn al die lieve mensen in jullie leven……

  • Anke y Aart
   Geplaatst op 23:09h, 29 oktober

   Dit is inderdaad iets wat ik zelf zojuist ook ineens weer besefte. Het voelt zo rijk om zulke lieve mensen om je heen te hebben.