Ons nieuwe beeldhouwprojekt.

Zes jaar lang heb ik minstens 6 dagen per week gebeeldhouwd. Aart heeft hierbij de  laatste 3 jaren volop meegedaan, terwijl hij daarvoor de ontwikkelingen dagelijks volgde. Beeldhouwen is voor mij de ultieme ontspanning. Hoofd leeg, kijken, kijken, kijken en in kleine stapjes doorwerken naar het eindresultaat. Niet kunnen stoppen, omdat je zo benieuwd bent naar het effect van de volgende handeling. Om uiteindelijk met lamme armen en van je kruin tot je voeten onder het marmerstof neer te ploffen. En na een kwartiertje weer te gaan kijken naar wat je die dag gedaan hebt. Heerlijk vind ik dat.

 

 

 

 

Beeld Spaanse danseres
Spaanse danseres, 60 x 40 x 40 cm

Beeldhouwworkshops.

Na verloop van tijd besluiten we eens ´ja´ te zeggen, als ons weer gevraagd wordt of we ook workshops geven. De eerste jaren wilden we dit niet. In de eerste plaats omdat we het veel te leuk vonden om zelf ongestoord te kunnen werken. Maar ook uit onzekerheid. Zijn wij wel goed genoeg om anderen les te geven? Wat als er mensen komen die we niet zo leuk vinden? Uiteindelijk besluiten we ons over alle twijfel heen te zetten en er gewoon voor te gaan. Gelukkig maar, want we ontdekken dat we het juist enorm leuk vinden.

 

 

 

 

 

 

Beeldhouwles geven is zo ontzettend leuk!

De twijfel over de eigen creativiteit, de angst voor de machines en gereedschappen. Het geen stap durven zetten, zonder dat je bevestiging krijgt over de volgende handeling. Allemaal dingen die zo herkenbaar zijn, maar die je gaandeweg weer vergeten bent. Maar ook het enthousiasme en de verwondering over eigen kunnen. Het is zo leuk om cursisten steeds vrijer en blijer aan het werk te zien. Maar het aller-, allerleukste is dat cursisten ontwerpen bedenken, waar je zelf nooit op gekomen zou zijn. In die zin werken de workshops voor ons ook heel inspirerend en blijven ze een uitdaging.

 

 

 

beeldhouwen Wat verandert er voor ons bij de huidige workshops?

Tot nu toe kwamen de cursisten één keer per week en maakte het niet uit hoeveel tijd het maken van een beeld in beslag nam. Nu verwachten we gasten die 1 of 2 weken komen beeldhouwen en in die tijd het beeld zullen willen afronden. Dit is nieuw voor ons. Want we maken zelf grote tuinbeelden, waar we gemiddeld 2 of 3 maanden mee bezig zijn. Daarom hebben we besloten om de komende tijd te gaan werken aan kleine beelden met ´eenvoudige vormen´, om de komende cursisten goed te kunnen adviseren.

 

 

 

beeldhouwenWij hebben er zin in!

Door diverse omstandigheden hebben we al vanaf januari 2017 niet meer de gelegenheid gehad om te beeldhouwen. Gelukkig zijn inmiddels alle omliggende factoren afgerond en gaan we de komende week weer beginnen. Mijn hoofd bruist van de ideeën, mijn vingers jeuken en inmiddels heb ik een aantal ontwerpen gemaakt in plastiline. Dit weekend gaan we naar de marmergroeves om marmer te halen. Kortom, wij zijn er helemaal klaar voor.

4 reacties op “Ons nieuwe beeldhouwprojekt.

  1. Goed zo!! Weet zeker dat er weer prachtige beelden geboren worden.
    Uit ervaring weet ik dat het ook heel leuk en spannend is om bij jullie een beeldhouw workshop te volgen!

    1. Ja Tsui Jing, jammer dat jij door je hand niet meer kunt beeldhouwen. Maar je kunt wel komen kijken als we lekker bezig zijn.

  2. Hehe eidelijk weer….. dat hoort ook zo bij jullie…………… Succes alvast………. Do vlieg ik weer die kant op….. Dan laat ik wat van mij horen…… xje

Reacties zijn gesloten.