computer

Een computer die niet doet wat jij wilt, zo frustrerend.

Aart en ik zitten al vanaf zondagavond doorlopend achter de computer, maar jullie merken daar niets van. Dat klopt, want dat komt omdat we ook helemaal niets voor elkaar krijgen. Wat begint met een blog dat ineens niet meer op Facebook gedeeld kan worden, gaat verder met een website die als ‘niet veilig’ wordt gemarkeerd. Dus doen wij dingen die denken die nodig zijn. Een extra grondige systeemscan, heel veel zoeken op Google naar oplossingen en vooral uiteindelijk enorm sjacharijnig worden. Want we komen er achter dat we hopeloos ver achter lopen als het om onze kennis van de huidige computers, programma’s en mobieltjes gaat. En dat moet maar eens afgelopen zijn.

 

computerHoe mijn kennismaking met de computer begon.

Met typeles op een typemachine waarvoor je eigenlijk kleine hamertjes nodig had om de toetsen in te drukken. Eigenlijk is het een wonder dat dit nooit gebroken vingers heeft opgeleverd. Toen naar een electrische typemachine, een terminal met een tekstverwerkingsprogramma, MS-Dos, WordPerfect tot Word onder Windows. Alles wist ik van de programma’s Excel en Word. Ik was de enige van alle vestigingen van het bedrijf waar ik werkte die macro’s kon maken en alles kon samenvoegen. Als ik de – destijds nog goed functionerende – helpdesk belde met een vraag, werd ik standaard direct met de Technische Dienst doorverbonden. Stomweg, omdat mijn vragen te complex waren voor de standaard helpdesk medewerker. Bij storingen of problemen was er altijd een programmeur in het bedrijf om je te helpen.

 

 

 

computerOp het hoogtepunt.

Had ik een eigen bedrijf dat als spin in het web functioneerde voor meerdere externe bedrijven. We hadden de nieuwste, meest geavanceerde telefooncentrale die er was. Ook liepen we voorop als het ging om de computercommunicatie met onze klanten. Destijds was ik volledig op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen en maakten we daar ook volop gebruik van. En als er al een technisch probleem was, dan werd dit snel en pijnloos verholpen door de vaste specialisten.

 

 

 

 

computerDan wordt het allemaal al wat lastiger.

Ik word ziek en ben een paar jaar uit de running. Daarna begin ik weer als ZZP-er met online werkzaamheden vanuit huis en dan sta je er bij storingen toch alleen voor. Een concullega/vriendin is getrouwd met Hans, die alles van computers weet. Wat ben ik jaloers, want ik wil ook een Hans. Gelukkig mag ik die van haar af en toe lenen, alleen als het gaat om technische problemen, wel te verstaan. Hans verdwijnt uiteindelijk weer uit beeld, omdat hij voor de rest in het gebruik toch een beetje tegenvalt, haha. Maar dan word ik weer ziek en moet ik stoppen met dit werk.

 

 

 

 

computerEn nu?

De afgelopen 10 jaar is de computer me steeds meer gaan tegenstaan en ook de mobiele telefoon had mijn interesse niet meer. Maar de afgelopen maanden is dit veranderd. We hebben een website in WordPress die we zelf bijhouden, zijn actief op Facebook en volgen allerlei online workshops om weer helemaal bij te scholen. Sterker nog, we hebben er weer heel veel plezier in. Maar nu worden we toch geconfronteerd met het feit dat we kennis tekort komen. We hebben weer een Hans. Een Hans die ons geholpen heeft met het maken van onze website en die onze problemen tot nu toe perfect oplost. Maar ook een Hans die eerlijk genoeg is om te zeggen dat hier zijn interesse niet echt ligt en dat hij niet gespecialiseerd is in WordPress. Daarom zoeken wij iemand die ons op afstand kan helpen. Het liefst iemand die in kan bellen op onze computer en ons stap voor stap verder wil helpen.