Dingo

Clinica Veterenaria Dingo in Bullas, wat een fantastische dierenartsen.

Dingo

Onze zoektocht naar een dierenarts.

Als je met 2 honden verhuist naar een nieuwe omgeving, moet je dus ook op zoek naar een dierenarts. Nu zijn er verschillende in Bullas, maar welke is nu de beste? Gelukkig zijn er een aantal dingen gebeurd die ons geholpen hebben bij onze zoektocht. Al vrij snel na de verhuizing las ik recensies op Facebook over een dierenarts met de naam Jesus. Dus ging ik Googelen op die naam, maar kon niks vinden. Daarna kwamen onze vrienden Tsui-Jing en Frank in contact met de eigenaar van een hondenhotel in Bullas. Volgens deze man is Dierenkliniek Dingo de allerbeste.

Dan gebeurt er iets vreselijks. Eén van de honden van Tsui-Jing en Frank is vergiftigd door het likken (of eten) van een pad. Ze moeten ’s avonds laat halsoverkop naar een dierenarts en Dingo is als eerste telefonisch bereikbaar. Ze kunnen meteen terecht. Als ze met Rumba bij de kliniek aankomen, zijn ze ervan overtuigd dat ze al dood is. Maar dierenarts Bernadina grijpt onmiddellijk in, legt een infuus aan en geeft Rumba verschillende injecties. Tsui-Jing vertelt achteraf enorm onder de indruk te zijn van de snelheid en daadkracht van deze kleine en tengere Spaanse. Door dit snelle ingrijpen is Rumba’s leven gered en 2 dagen later speelt ze alweer volop in de roedel, alsof er nooit iets gebeurd is.

 

We kiezen voor Dingo.

Als Sarabi neusproblemen krijgt, hoeven we niet na te denken over waar wij naartoe zullen gaan. Dingo it is! Nu weten we inmiddels dat als Sarabi naar de DA moet, ze gaat liggen en met geen mogelijkheid meer overeind te krijgen is. Dat wordt dus tillen. Maar we vinden het sowieso veel prettiger als een DA op huisbezoek komt, omdat dit veel minder stress oplevert. Daarom gaan Aart en ik zonder hond naar Dingo om Sarabi’s probleem te bespreken. Bezoek aan huis is geen enkel probleem en er wordt meteen een afspraak gepland.

Dingo’s behandeling van Sarabi.

Precies op de afgesproken tijd komt dierenarts Jesus. Hé, waar hebben we die naam eerder gehoord, haha. Hij onderzoekt Sarabi, kijkt in haar neus, temperatuurt en neemt bloed af. Tijdens dit alles knuffelt hij haar volop en worden ze dikste vriendjes. Jesus geeft aan dezelfde avond een bloedonderzoek te doen en ons de resultaten telefonisch of per mail te laten weten. Hij houdt woord. Sarabi krijgt Prednison voorgeschreven en er wordt ons heel duidelijk uitgelegd waarom. Tijdens dit gesprek spreken we af dat we ook nog een uitvoerig bloedonderzoek willen via het lab en dat Jesus na een week weer komt kijken naar het effect van de Prednison. De resultaten van het bloedonderzoek ontvangen we weer keurig per mail. Als Jesus na een week komt kijken, bevestigt hij onze gedachten. Sarabi’s neus ziet er al veel beter uit. Dit was afgelopen woensdag. Op dat moment adviseert hij ons om nog een week lang de dosis van 1,5 pil te blijven geven. We spreken af dat hij aanstaande woensdag weer komt kijken en als het herstel doorzet, de dosering afgebouwd kan worden. Helemaal goed.

Wat maakt Dingo voor ons zo bijzonder?

Maar dan gebeurt er iets ongelofelijks. Zojuist, op zaterdagavond rond 19.00 uur, ontvangen we weer een mail van Dierenkliniek Dingo. Hierin staat het volgende; omdat Jesus gezien heeft dat de neus van Sarabi al heel goed herstelt, kan de dosering met ingang van morgen al worden verminderd naar 1 pil per dag. Dat Jesus woensdag weer komt kijken en als de resultaten naar verwachting zijn, de dosering dan kan worden teruggebracht naar een halve pil. In dit geval kunnen we volgend weekend helemaal stoppen met de Prednison.

Nu is dit op zich natuurlijk al een heel fijn bericht. Maar dat een dierenarts, zonder directe aanleiding, nogmaals je situatie bekijkt, de behandelmethode aanpast en je hierover een mail stuurt, op zaterdagavond! Wij vermoeden dat Bernadina en Jesus op zaterdag samen de behandelde gevallen nog een keer bekijken en bespreken. Wij hebben dit in ieder geval nog nooit meegemaakt en dit voelt zo fijn en goed!!!

9 reacties op “Clinica Veterenaria Dingo in Bullas, wat een fantastische dierenartsen.

 1. Geweldig om te lezen! Spanjaarden staan er natuurlijk om bekend dat ze niet het vlitste volk zijn, maar als ze ergens passie voor hebben….!!!

 2. Klopt helemaal, Dingo is erg goed! Ze komen binnenkort bij ons om het hele roedel te vaccineren.

  1. Wat is het toch heerlijk om dierenartsen gevonden te hebben die je volledig vertrouwt, hè Tsui-Jing.

 3. Owwww wat geweldig…….en ook een geruststelling……. Ik zocht ook iemand voor thuis, helaas niet gevonden….. Wat had ze nou aan haar neusje?

  1. Ze heeft óf een chronische ontsteking óf een auto-immuun ziekte. Hier zijn geen tests voor, dus dit willen ze ontdekken door haar te behandelen. We weten het nog niet, maar we zijn wel heel benieuwd. In eerste instantie waren we bang voor Leishmania, maar dat heeft ze gelukkig niet.

   1. Hoop dat jullie gauw ontdekken wat t is….. Misschien wel allergische reactie op een bepaalde plant of zo…… Sterkte…… xje

 4. Ja altijd spannend als je verhuist , terug op zoek naar alles ,maar uitdagend.
  Gelukkig alles goed met de hond .

 5. Fijn om te horen dat julliedje hond zo goed is behandeld en jullie dus super tevreden zijn met de DA
  Zelf hebben we ook een geweldige DA voor onze charlie dat is d’r. Laszlo
  Zelfs in het weekende komt hij indien nodig rekent niets extra’s. Belt idd ook na een bezoek hoe het verder met de “patient” is gegaan

Reacties zijn gesloten.