Caravaca

Caravaca de la Cruz, een plaats die we zó verkeerd hebben ingeschat.

CaravacaKwam het omdat het een vrij grote plaats is? Doordat het vooral bekend is als een religieuze stad of doordat daar relatief veel buitenlanders wonen? Geen idee, maar feit is dat een bezoek aan Caravaca niet met stip bovenaan ons verlanglijstje stond. Het gekke is dat vrienden van ons het precies zo hebben ervaren. Maar wat zijn wij met z’n allen in het ongelijk gesteld, want Caravace de la Cruz is ronduit geweldig!

 

 

 

 

 

CaravacaOnze eerste kennismaking met Caravaca.

Aanleiding van ons eerste bezoek aan Caravaca was de Mercado Miedeval (middeleeuwse markt) een paar weken geleden. Deze markten vinden wij sowieso altijd heel leuk, dus beslist ook die in Caravaca. Nadat we de auto geparkeerd hebben, lopen we in de richting van de drukte, die meteen de locatie van de markt in het oude centrum weergeeft. Al wandelend kijken we om ons heen en langzaam zakt onze mond open van verbazing. Want wat is deze stad mooi! Op dat moment beslissen we al dat we hier heel snel naar terug gaan om de stad zelf te bekijken, omdat de markt en de drukte van die dag teveel afleidt.

 

 

 

CaravacaGisteren zijn we terug gegaan om eens extra goed te kijken.

Gisteren zijn we terug geweest en hebben we er op ons gemak rond gewandeld. Caravaca ligt op een berg, met dus heel veel steile straten en trappen. Maar wat ons vooral opvalt is hoe ruim de stad is opgebouwd. Spaanse steden en dorpen hebben van oudsher vaak hele smalle straatjes, om zoveel mogelijk van de schaduw te kunnen profiteren in de hitte. Caravaca niet. Heel veel straten, ook in het oude centrum, zijn breed en er zijn diverse pleinen. Verder staan er prachtige statige panden en – uiteraard – heel veel kerken. Waar we niet aan toegekomen zijn is de bezichtiging van het kasteel, helemaal bovenop de top. Het kasteel dat een hele belangrijke rol heeft gespeeld in de geschiedenis van de stad en nog steeds een belangrijke rol speelt bij het grootste, jaarlijkse spektakel; Los Caballos del Vino. Een fiesta waarover ik jullie deze week meer zal vertellen. Alle reden om snel nog een keer terug te gaan.

 

Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca Caravaca

2 reacties op “Caravaca de la Cruz, een plaats die we zó verkeerd hebben ingeschat.

    1. We hebben je betreffende blogs gezocht en gevonden. Heel leuk beschreven allemaal en we hopen dat je via onze website ook weer bezoekers voor je blogs krijgt. Hier staat veel informatie op en is beslist heel leuk om te lezen.

Reacties zijn gesloten.