Markt Bullas

Een bezoek aan de markt in Bullas, zo gaat dat in zijn werk.

Rollator
Rollator

Een bezoek aan de markt in Bullas begint met de rollator, want die hoort bij de standaard uitrusting. Iedereen van jong tot oud heeft er één, dus dat is de eerste vereiste. Die rollator laad je in de auto en dan ga je naar de markt.

Je loopt de hele markt over en maakt een babbeltje met iedere bekende die je tegenkomt. Hiervoor kies je bij voorkeur een smal en dus extra druk pad, waardoor iedereen met jouw gesprekken kan meegenieten. Het is de bedoeling dat je dit best een poosje volhoudt. Als je bij een kraam komt waar je iets wilt kopen, dan roep je: “Quen esta la ultima?” (Wie is de laatste?) Dan volgt er eventueel geharrewar over wie dat nu ook alweer was, maar uiteindelijk komen ze er altijd wel uit. Hou rekening met lange wachttijden, maar voor een Spanjaard is dat geen enkel probleem, omdat dit het moment is om je sociale contacten te onderhouden.

 

 

Markt Bullas
Markt Bullas

Dan ga je naar je vaste groentekraam en koopt daar voor de hele week groente en fruit. Dan blijkt ineens het nut van je rollator, want je voorkomt hiermee de striemende plastic tasjes rond je polsen. Vervolgens loop je naar de notenkraam, ondertussen je eigen en andermans voeten beschermend voor al die overvolle en alle kanten opdraaiende tassen op wieltjes. Bij de notenkraam koop je dus noten, maar ook allerlei verschillende soorten kraakverse chips. En als afsluiter ga je naar de kipkraam en koopt daar een hele of halve kip.

Dus zo hoort het en zo doen wij het ook iedere week. Begrepen?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

6 reacties op “Een bezoek aan de markt in Bullas, zo gaat dat in zijn werk.

Reacties zijn gesloten.