Beeld De Golf.

De inspiratie voor dit beeld was een schilderij, of eigenlijk een klein deel van een schilderij, van Stefanie Seiler Sasté. Een kunstenares die wij al jaren volgen omdat ze prachtige, kleurrijke, abstracte schilderijen maakt. Welk deel voor ons de inspiratie was, heb ik omkaderd in onderstaande foto.

 

De Golf

 

 

Oh jee, die lijnen.

Het maken van dit beeld was van het begin tot het einde één groot feest. De grootste uitdaging was het plat en glad maken van het golfdeel. Al zal Aart het met deze opmerking niet eens zijn. Want stel je voor. Het golfdeel is volledig gladgeschuurd, ieder kleinstje krasje is eruit. De zijkanten van het golfdeel zijn ook gelukt en de ruwe sokkel is definitief in vorm. Op dat moment moeten we nog de lijnen over de supergladde golf gaan maken. Met de slijptol en nog een keer de slijpschijf. Aart probeert me over te halen om die lijnen te vergeten. Hij vindt het risico te groot. Maar ik ben het absoluut niet met hem eens, omdat wat mij betreft juist die lijnen het meest bepalend voor het hele beeld zijn.

 

 

De Golf is razendsnel verkocht.

 

Dus ik teken de lijnen op en we bepalen samen dat ze exact goed staan. Op het moment dat ik de slijptol pak, vlucht Aart ons huis in en doet zelfs de buitendeur dicht. Hij wil er niet bij zijn. En iedere keer als ik de machine stil zet, zie ik de buitendeur op een kiertje opengaan en Aart´s witte krullenbol tevoorschijn komen. Is het goed gegaan? Ja, natuurlijk joh. Pfffff, wat een opluchting, hahaha. Als alle lijnen geslepen zijn, polijsten we het beeld samen, signeren hem en dan is het beeld klaar.  We plaatsen foto´s van De Golf op Facebook en binnen 10 minuten is het verkocht. Wij zullen ons dit beeld altijd blijven herinneren als een sculptuur waarbij alles vanaf de eerste dag fantastisch is verlopen.