Bar Gran Via Pepe

Bars en restaurants in Bullas en omgeving.

restaurants
Bar Gran Via Pepe, Bullas

Het leuke van het verhuizen naar een nieuwe omgeving is dat je alles nog moet gaan ontdekken en uiteraard geldt dit ook voor de leukste bars en restaurants. Nu zijn Aart en ik bepaald geen kroegtijgers, maar toch pakken we bij ieder bezoek aan een stad of dorp ook even een terrasje mee. Effies een bakkie, een colaatje, met of zonder tostada con tomate y queso (geroosterd stokbrood met tomaat en kaas) of een ander hapje. ‘s Zomers zoek je hiervoor een terras in de schaduw en ‘s winters in de zon. In die zin verschillen onze favoriete plekjes ook per seizoen of dagdeel en dit heeft dus niets met de kwaliteit of gezelligheid te maken.

 

 

 

restaurants
Kiosco Bar Jardin, Bullas

In Bullas geldt hetzelfde als in ieder Spaans dorp of stad; vrijwel iedere straat heeft meerdere barretjes. Heel logisch als je bedenkt dat het leven zich hier buiten afspeelt. Moeders ontmoeten elkaar hier als ze de kroost op school gedropt hebben en afspraken worden ook in een bar gemaakt, in plaats van thuis. De huizen en zeker de appartementen hebben vaak weinig buitenruimte, dus is het heel logisch dat mensen in de kroeg en op de terrasjes samenkomen.

 

 

 

 

 

restaurants
Bar Restaurante Los Gemelos, Coy

Prijzen van de bars en restaurants.

Ook de prijzen van de bars en restaurants zijn niet te vergelijken met die in Nederland. Nu is het etensritme van een Spanjaard ook anders. Over het algemeen wordt hier rond 14.00 uur warm gegeten en beperkt het avondeten zich tot veel kleinere porties (eigenlijk veel gezonder dus). Bovendien heeft bijna ieder restaurant ook een dagmenu voor minder dan € 10,-. Hiervoor heb je dan de keuze uit meerdere voorgerechten, hoofdgerechten en desserts en het is inclusief een drankje. En geloof me, als wij hier buiten de deur lunchen, dan slaan we de avondmaaltijd vaak gewoon over.

 

 

 

 

Onze mening over de bars en restaurants.

Die moet je met een grote korrel zout nemen, want wij zijn beslist geen culinaire recensenten en hebben ook absoluut niet de ambitie om dat te worden. Wij vertellen hier gewoon wat wij mooi, lekker, bijzonder en gezellig vinden.