Baríz, de allerliefste hond van de wereld woont bij ons.

De eerste foto´s van Baríz zie ik voorbij komen op Facebook. Ze raken me onmiddelijk. Wat een lief hoofd en wat een lieve ogen. De omschrijving die erbij hoort, past precies bij dit plaatje. Baríz is lief voor alles en iedereen. Voor alle mensen, honden van klein tot groot, katten en kittens, paarden en ezels. Het is een hond die letterlijk geen vlieg kwaad doet. Als ik Aart op Baríz attendeer, blijkt dat hij hem allang gezien heeft en ook helemaal voor hem gevallen is. Maar Aart heeft niets tegen mij gezegd, omdat hij niet wist of ik al klaar was voor een nieuwe hond, na het overlijden van Sarabi en Simba. Feit is dat ik hem niet meer uit mijn hoofd krijg en contact opneem met Los Caballos Luna, de stichting waar hij op dit moment is.

 

 

Op mijn eerste bericht wordt best terughoudend gereageerd. Het blijkt dat er al meer mensen geïnteresseerd zijn in Baríz, maar de dieren van Los Caballos Luna worden niet zomaar geplaatst. Er wordt eerst heel grondig gekeken naar de potentiële adoptanten. Tijdens het eerste telefoongesprek blijkt ook dat onze Facebookpagina´s en website al grondig doorgenomen zijn. Gelukkig is de conclusie dat Baríz vanaf dat moment gereserveerd is voor ons. Doorslaggevend waren onze blogs en berichten over Sarabi en Simba, gezamenlijke vrienden, ons grote terrein en onze voorkeur voor het voeren van rauw vlees. Aart en ik spreken af dat we Baríz gaan opzoeken, maar dat we de definitieve beslissing pas nemen als we daar zijn. Ondertussen krijgen we bijna dagelijks foto´s en video´s van hem, zodat we een steeds beter beeld krijgen.

 

 

Als we na een hele lange rit aankomen in Almadén de la Plata in Sevilla zijn we diep onder de indruk. Van de manier waarop er met alle dieren omgegaan wordt, maar het is vooral prachtig om te zien hoe alle dieren door elkaar heen lopen. Honden, katten, paarden en ezels lopen deels vrij over het terrein en dit gaat allemaal goed. En daartussen loopt dus ook Baríz. In alle rust, snuffelend en spelend van het ene naar het andere dier. Ook duikt hij onder de houten omheining door, om de paarden te begroeten die wel afgeschermd staan. Er lopen in deze tijd van het jaar ruim 20 meiden rond, waaronder veel stagiëres. Maar wie we ook spreken, iedereen zegt hetzelfde; Baríz is zó ontzettend lief, hij heeft zo´n zacht karakter. Ze zullen hem zó missen, maar natuurlijk gunnen ze hem vooral een heel fijn huis bij lieve mensen. Aart en ik gaan de eerste avond naar het hotel om alle indrukken te laten bezinken en eens goed te overleggen.

 

 

Alle scenario´s hebben we doorgenomen, uitgaande van het positieve, maar ook het negatieve. Wat als dit, wat als dat …… We besluiten nog een dag langer te blijven, om Baríz de kans te geven om ons nog beter te leren kennen en vise versa. Toch is de beslissing snel genomen. Baríz past zo perfect in ons huidige leven, waarin we steeds meer bezoek verwachten. Hij is zo lief en rustig dat werkelijk niemand bang voor hem zal zijn. We kunnen hem heel makkelijk overal mee naartoe nemen en bezoekers kunnen ook een hond meenemen als die ook sociaal is met andere honden. Zo heeft nog niemand hem horen blaffen, dus we zijn heel benieuwd hoe dat klinkt.

 

Kortom, we hebben hem meegenomen. Tijdens de lange rit terug heeft hij zich voorbeeldig gedragen. Heel rustig gelegen en na de rustpauze´s sprong hij weer probleemloos achterin. Bij thuiskomst heeft hij zijn nieuwe huis en terrein verkend. En nu – een dag later – kuiert hij hier heerlijk rond, klautert op de berg, maar houdt ons ook steeds in de gaten. Hij weet al dat het dikke kleed op de veranda van hem is en dat hij op het dikke oude dekbed naast Aart op de slaapkamer mag slapen. Maar hij heeft ook al de bank en de grote stoelen ontdekt. Vandaag begon hij al steeds vaker te kwispelen en op het moment dat ik dit schrijf, ligt Baríz naast Aart op de bank, met zijn hoofd op Aart´s schoot. Wij gaan er alles aan doen om Baríz bij ons een geweldig leven te geven. Wij zijn nu al stapelgek op dit intens lieve mannetje.

3 reacties op “Baríz, de allerliefste hond van de wereld woont bij ons.

  1. Het is jullie zo gegund, dieren liefhebbers puur sang.
    Heel veel geluk met Bariz!
    En wij hebben er nu een leuke nieuwe buurhond bij!
    Vandaag hebben we kennis gemaakt met die leuke slungel. Hij mag best met onze honden komen spelen!

Reacties zijn gesloten.