Workshops

Een workshop beeldhouwen bij ons volgen, dat kan er zó uitzien. ´s Ochtends lekker een paar uurtjes hakken onder de Spaanse zon, in één van de vele marmersoorten. Met een koud drankje bij de hand en een verfrissende duik in het zwembad. De rest van de dag ga je wandelen of mountainbiken in de bergen of één van de prachtige omliggende plaatsen bekijken. Natuurlijk mag een bezoek aan een bodega, inclusief een wijnproeverij, niet aan je lijstje ontbreken. Maar wil je gewoon heerlijk ontspannen aan het zwembad, dan kan dat natuurlijk ook. En ´s avonds geniet je van de zwoele zomeravonden, onder een prachtige sterrenhemel, met een glas wijn in de hand. Of je gaat kijken naar de fiestas die hier heel vaak plaatsvinden. Kortom, vervelen mag, maar hoeft absoluut niet. Ook ´s winters heb je nog steeds het voordeel dat je in de warmte van de zon kunt werken. Want de nachten kunnen hier koud zijn, maar overdag zijn er meestal zalige temperaturen en zonovergoten dagen.

 

 

 

 

Een workshop beeldhouwen.

 

Ons advies is om voor een workshop minimaal 7 dagen te reserveren. Deze tijd heb je nodig om een beeld helemaal af te ronden. Je begint met het kiezen van een steen. Vervolgens maak je de vorm van die steen na in plastiline (een soort flexibele klei). Van hieruit maak je je uiteindelijke ontwerp. Deze werkwijze heeft 2 belangrijke voordelen. Je oefent alvast de stappen bij het maken van je beeld in marmer én je hebt dit model nodig tijdens het maken van je beeld. 

 

Dan begint het daadwerkelijke beeldhouwen. Wij leren je om te werken met de slijptol, de hamer en beitels. Van het verwijderen van alle overtollige steen tot steeds gedetailleerder komen tot de uiteindelijke vorm. Hierbij gebruik je diverse slijp- en schuurschijven, frezen en veilen. Van grof tot fijn, tot het uiteindelijke polijsten. Tijdens dit hele proces zijn Aart en ik op de werkplaats aanwezig voor advies en begeleiding. Zodat jij de workshop af kunt ronden met het beeld dat je voor ogen had. 

 

Het is noodzakelijk om tijdens het beeldhouwen gebruik te maken van een veiligheidsbril, stofmaskers, gehoorbescherming en dunne werkhandschoenen. Deze kun je uit hygiënisch oogpunt zelf meebrengen, maar indien gewenst kun je deze materialen ook van ons gebruiken.

 

Beelden van cursisten.

 

 

 

.

.