6 dagen zonder water

6 dagen zonder water, het kán zonder problemen, bijna.

Stroomstoringen en dagen zonder water of elektra komen in Spanje met een bepaalde regelmaat voor. Waar in Nederland werkzaamheden ruim van te voren in 3-voud worden aangekondigd, gebeurt dat hier niet. Moet er gewerkt worden, dan moet er gewerkt worden en hoppa, je zit zonder. Hoe lang? Dat merk je vanzelf. Met een beetje mazzel zit het er rond de siestatijd weer even op. Zo niet, dan niet. En het grappige is dat je ook heel snel went aan dit systeem. Tot nu toe duurde dit ongemak nooit langer dan 2 dagen, maar dit was in de afgelopen week niet het geval.

 

6 dagen zonder waterOnze watertank.

Een week geleden, op zondagavond om 23.30 uur, geen water. Niks aan de hand, we gaan toch slapen. Maandagochtend nog steeds niks. Hé, dan is het waarschijnlijk ernstiger. We hebben een watertank voor 1.000 liter water, die we altijd in kunnen zetten. Alleen is deze nu beslist niet vol en is het water dat erin zit niet fris meer. We hebben hem tot nu toe stomweg nog niet nodig gehad, dus dan denk je er niet aan. Om 9.00 uur appen we huisbaas Manolo om te achterhalen of dit probleem voor de hele buurt geldt of alleen voor ons. Binnen 15 minuten staat Manolo aan de poort om de werking van de watertank uit te leggen. Niet nodig, want Aart kent het systeem. Manolo vertelt dat de hele buurt zonder water zit en dat dit maximaal 2 dagen gaat duren.

 

 

6 dagen zonder waterEven pompen.

Een uur later is Manolo alweer terug, met een grote waterpomp om het water vanuit het zwembad in de tank te pompen. Ons leidingwater komt rechtstreeks uit de bergen en is kraakhelder, het bevat alleen wel heel veel kalk. Voor drinkwater, koffie, thee en soep gebruiken we daarom flessenwater. Maar in het zwembad hoeven we vrijwel geen chloor te gebruiken en mede door de lagere temperaturen is het water verder heel helder. Omdat de watertank ook op de geiser aangesloten kan worden, volstaat dit dus prima om ook te kunnen douchen en alles te doen wat nodig is. De storing duurt langer dan verwacht, dus de tank moet nog een keer bijgevuld worden, maar verder hebben wij geen problemen. Tot vrijdagavond.

 

 

Ineens een brul.

Aart gaat vrijdagavond na mij douchen en ineens hoor ik een brul. Geen water meer! Natuurlijk gebeurt dat net op het moment dat je volledig ingesopt staat. Hij droogt zich zo goed en kwaad als het kan af en loopt naar beneden om te kijken wat er aan de hand is. Blijkt ineens de hele watertank leeg. Dat kan niet zomaar, want er zat ruim voldoende in, dus de tank is ineens via de leidingen leeg gelopen. Aart hangt de pomp weer in het zwembad om de tank weer bij te vullen. Je wilt niet weten hoe lang het nog duurde voor hij nog een poging durfde te wagen om het sop van zichzelf af te spoelen. Het werd een latertje, maar we doken wel schoon ons kratje in.

 

Zaterdagochtend eindelijk weer water.

Gisteren hadden we in de loop van de ochtend eindelijk weer water. Waarschijnlijk hebben die laatste werkzaamheden aan de leidingen ervoor gezorgd dat onze watertank leeg getrokken is. Maar door dit volledig leegtrekken is ook heel veel kalkgruis, dat zich ongetwijfeld op de bodem van de tank opgestapeld heeft, in onze leidingen terecht gekomen. Met als gevolg gierende, spuitende en spetterende kranen en een douchekop die gisteravond klonk alsof hij op ontploffen stond. Gelukkig hebben we daarvoor voldoende schoonmaakazijn in huis. Verder hebben we ons voorgenomen om voortaan de tuinslang op de watertank aan te sluiten, om zeker te zijn dat daar altijd vers water in zit. Want 6 dagen zonder water hebben we hier geen van beide ooit meegemaakt, maar je ziet dat het kán. Bijna zonder problemen.

2 reacties op “6 dagen zonder water, het kán zonder problemen, bijna.

  1. Hahahaha altijdddd zo….. als je helemaal onder de zeep zit……. en t is bij een ander altijdddd zo leukkkk….. Zie hem al staan, met zijn handen euhhh sop in het haar….. hihi….

    1. We hebben het ook af en toe als de gasfles van de geiser op is. Dat gebeurt nooit bij het koken, maar altijd bij het douchen.

Reacties zijn gesloten.